Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Голям пожар гори в Сакар планина, хеликоптер се включи в гасенето

от БНТ
16:54, 11.08.2022 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
голям пожар гори сакар планина хеликоптер включи гасенето
Слушай новината

Нов пожар се разгоря в последните часове. Пламъците са на границата на областите Хасково и Стара Загора в района на селата Полски градец, Светлина и Мъдрец. В гасенето се включи и хеликоптер с екипаж от 24-а авиобаза "Крумово" от състава на Военновъздушните сили. Със заповед на областния управител частично бедствено положение е обявено за общините Гълъбово и Раднево.

"В момента ситуацията е доста напрегната. Приблизително вече 2 часа се развива този пожар, като са засегнати широколистни гори. Всички налични 8 пожарни автомобила с наличните хора от ПБЗН-Стара Загора са на терен и работи хеликоптер повече от час. Все още няма опасност за населените места", каза Иван Чолаков - областен управител на Стара Загора.

В област Стара Загора втори ден военнослужещите от 38-ми механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада оказват помощ при потушаването на пожара в землището на село Пъстрово. Под ръководството на капитан Герасим Златинов 20 военнослужещи продължават борбата с огъня и оказват помощ на служителите на РС „ПБЗН” – Стара Загора.

В област Хасково 20 военнослужещи и 5 единици техника от 31-ви механизиран батальон също от състава на 2-ра механизирана бригада действат на 1 км североизточно от село Брягово, Община Хасково. Ръководител на групата е капитан Йонко Йонков, заместник-началник на щаба по огневата поддръжка на батальона. За момента пожарът е локализиран, като военнослужещите извършват обход по периметъра и правят просеки с цел недопускане разпространението на огъня.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гласуваме отново с машини на предстоящите парламентарни избори
Гласуваме отново с машини на предстоящите парламентарни избори
Баскетболистките до 16 години победиха Северна Македония на два пъти
Баскетболистките до 16 години победиха Северна Македония на два пъти