НОВИНИ

Голяма драма в Португалия класира Атлетико (Мадрид) на 1/8-финалите в Шампионската лига

голяма драма португалия класира атлетико мадрид финалите шампионската лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:39, 07.12.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Испанският шампион Атлетико (Мадрид) постигна ценна победа с 3:1 като гост на Порто в последния кръг от група "B" на Шампионската лига.

Победата в Португалия позволи на "дюшекчиите" да се изкачат на второто място в групата и по този начин да се класират за елиминационната фаза на турнира напролет.

Гостите откриха резултата на "Ещадио До Драгао" в 56-ата минута чрез Антоан Гризман. Тома Лемар центрира от ъглов удар в наказателното поле на "драконите", където Тареми отби топката с глава право в краката на непокрития Гризман, който с едно докосване реализира в опразнената врата.

След попадението напрежението на терена се покачи и все връх в 67-ата минута, когато Караско удари с лакът Отавио и главният рефер изгони нападателя на Атлетико с директен червен картон.

Вместо да се възползва от численото си предимство на терена, Порто на свой ред също остана с човек по-малко 70-ата минута. Бранителят Вендел удари с ръка Анхел Кореа и респективно получи червен картон.

"Рохибланкос" отбелязаха второ попадение в 90-ата минута, когато Антоан Гризман завлече няколко играчи на Порто и изведе Кореа зад отбраната в "синьо-бяло". Полузащитникът на мадридчани нахлу в наказателното поле и с премерен изстрел по земя реализира в далечния ъгъл на Диого Коща.

В добавеното време на срещата Родриго де Пол се разписа за 3:0, а Сержио Оливейра оформи крайното 3:1 от дузпа.

В крайното подреждане на групата Ливърпул е първи с актив от 18 точки и заедно с тима Атлетико се класира за 1/8-финалите на надпреварата. Порто ще се задоволи с третото място и участие в 1/16-финалите на Лига Европа, докато последният Милан приключи с участието си европейските турнири през настоящата кампания.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юбилеен гол донесе победата на Реал Мадрид над Интер
Юбилеен гол донесе победата на Реал Мадрид над Интер
Саудитска Арабия опроверга вестта за арест на предполагаемия убиец на Джамал Хашоги
Саудитска Арабия опроверга вестта за арест на предполагаемия убиец на Джамал Хашоги