НОВИНИ

Голямо количество контрабандни цигари откриха митничари на Лесово и Капитан Андреево

bnt avatar logo
от БНТ
11:23, 09.11.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Общо 176800 къса цигари конфискуваха митнически служители при две проверки на пунктовете на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово".

На 07.11.2022 г. камионът с чужда регистрация пристига на Митнически пункт Лесово на входящо трасе от Турция, управляван от турски гражданин.

Според представените документи е превозвал азотен тор - карбамид от Турция за Финландия през България. В зоната за митнически контрол шофьорът е заявил, че няма друго за деклариране освен посочения в документите товар.

По метода „анализ на риска” служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване” селектират товарния автомобил за щателна митническа проверка. По време на контролните действия, включително със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зона с подозрителна плътност в най-вътрешната предна част в товара.

При последвалата физическа проверка са открити в маркираната зона картонени кашони съдържащи общо 5000 кутии недекларирани цигари, всички с турски акцизен бандерол.

Установено е, че цигарите са собственост на шофьора на автомобила.

Контрабандните общо 100 000 къса цигари са иззети. Срещу турския гражданин с инициали С.К. е съставен акт за установеното нарушение на Закона за митниците.

На 06.11.2022 г. на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация.

Шофьорът - турски гражданин, представил редовни документи за превозвана стока – мебели и различни стоки за бита от Турция за Франция.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са открити кашони, в които „маскирани“ с найлонови торбички са били укрити 3840 кутии (76800 къса) цигари без акцизен бандерол. Цигарите са задържани.

На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежки боеве се водят в Донецка област
Тежки боеве се водят в Донецка област
Садио Мане стресна Сенегал с контузия преди Мондиала
Садио Мане стресна Сенегал с контузия преди Мондиала