НОВИНИ

Голямото завръщане: Вижте къде има задръствания и ограничения на движението (Обновява се)

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 17.04.2023 (обновена)
Чете се за: 04:02 мин.
У нас
Слушай новината

В последния ден от почивните дни започна голямото завръщане. Очаква се интензивен трафик в цялата страна.

МВР призовава хората да тръгнат по-рано и да спазват правилата за движение. Над 700 екипа на "Пътна полиция" са разпределени да дежурят в страната.

Към обяд движението към входовете на София е сравнително спокойно. Синоптиците предупреждават, че валежите ще продължат и в следобедните часове. Допълнителни затруднения в движението в центъра на София може да създаде футболната среща между "Левски" и ЦСКА на Националния стадион от 17.30 ч.

СДВР с мерки за сигурност преди дербито ЦСКА - "Левски" на Националния стадион

Друга натоварена точка е ГКПП "Кулата", откъдето много българи се завръщат от почивка в Гърция. В обедните часове трафикът там е натоварен, но без сериозни задръствания. В следобедните часове обаче се очаква да се образуват тапи, като най-натоварен ще бъде пътят Симитли - Благоевград.

Край Симитли по-късно ще има полицейски патрул, който да регулира движението.

На граничния пункт няма големи опашки, но пътуващите казват, че влизането в България отнема между 10 и 30 минути.

Много от пътищата в Югозападна България също са мокри заради дъждовете, които започнаха малко преди обед.

Вижте още в преките включвания на Светозар Костадинов и Антония Сукалинска

Ремонти и стеснения на пътните участъци забавят придвижването на много места по главните пътни артерии. Ограничения има по магистралите "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Струма".

АМ "Тракия"

Почти 10-километрово задръстване се образува след верижна катастрофа на АМ "Тракия" между Пловдив и Пазарджик, около 100-ия километър в посока София, движението в участъка се осъществява само в аварийната лента.

Движението в района на катастрофата вече се извършва в две ленти, съобщиха от полицията в Пазарджик. От там призовават шофьорите да карат с повишено внимание.

На няколко места на АМ "Тракия" движението е стеснено. Трафикът по мостовото съоръжение при 20-и км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента.

АМ "Хемус"

На АМ "Хемус" е в ход ремонт на виадукт в района на 33-ия километър. Трафикът се осъществява двупосочно в двете активни летни като в посока Варна е затворена аварийната лента, а в посока София има ограничение за МПС над 3,5 тона по изпреварващата лента.

В следобедните часове на понеделник се образува 15 километра опашка край с. Български извор, в посока към магистрала "Хемус".

АМ "Марица"

Стеснение на движението има и по АМ "Марица". Поради влошено състояние на пътната настилка трафикът от км 27 до км 29 в посока ГКПП "Капитан Андреево" и от км 29 до км 31 в посока София се извършва само по изпреварващата пътна лента. Въведено е поетапно ограничение на скоростта до 70 км/ч. Срок до 18.00 часа на 30 април.

От км 108 до км 109 в района на с. Капитан Андреево е въведено ограничение на скоростта от 60 км/ч на 40 км/ч поради изграждане на пътна връзка към крайпътен обект.

АМ "Струма"

Ограничение от 50 км/ч е въведено на АМ "Струма" в участъка Перник - Студена в посока ГКПП "Кулата".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна Парадът на лалетата в Балчик
Започна Парадът на лалетата в Балчик
Остава тежко състоянието на родилката от Сливен, която бе транспортирана до София
Остава тежко състоянието на родилката от Сливен, която бе транспортирана до София