НОВИНИ

Гонсало Игуаин сложи край на футболната си кариера

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:18, 18.10.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
гонсало игуаин сложи футболната кариера
Слушай новината

Бившият нападател на Реал Мадрид, Наполи, Ювентус и националния отбор на Аржентина Гонсало Игуаин официално сложи край на своята кариера през изминалата вечер, когато изигра последния си двубой за Интер Маями в първия кръг на плейофите на МЛС.

Неговият тим загуби с 0:3 от шампиона Ню Йорк Сити, което на практика сложи край на сезона на отбора, чийто собственик е Дейвид Бекъм.

След срещата 34-годишният Игуаин обяви, че оттук нататък започва един нов живот и допълни, че е щастлив от постигнатото.

"Мечтата свърши, сега започвам нов живот. Това беше половината ми живот, 17 години, тръгвам си много щастлив, защото дадох всичко от себе си, а това е най-важното. Сега започва нов етап от живота ми. Напускам това, което обичах най-много, но сега ще се насладя на това, което ми предстои - моята жена, дъщеря ми, семейството ми, приятелите", заяви аржентинският футболист.

Пътят на Гонсало Игуаин в професионалния футбол стартира през 2005 година в Ривър Плейт, а две години по-късно той преминава в Реал Мадрид, където става трикратен шампион на Испания и по веднъж печели Купата и Суперкупата на страната.

Следва период в Италия, като първо носи екипа на Наполи, с който печели Купата и Суперкупата през 2014 година. След това обаче преминава в тима на Ювентус, с което вбесява привържениците на небесносините. С екипа на "Старата госпожа" Игуаин печели на три пъти Серия "А".

Междувременно нападателят изкарва не особено успешни периоди в Милан и Челси, макар че с лондончани триумфира в Лига Европа през сезон 2018/19.

През 2020 година Гонсало Игуаин преминава в американския Интер Маями, където игра и до края на кариерата си. Общо на клубно ниво аржентинецът приключва с 335 гола в 711 мача.

За националния отбор Игуаин пък реализира 31 попадения в 75 двубоя. За негово съжаление обаче той така и не спечели трофей с екипа на "гаучосите", като той бе в основата на тима, който през 2014 година загуби финала на Световното първенство в Бразилия от Германия, а в следващите две години на два пъти отстъпи на Чили в спора за трофея от Копа Америка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР: Полицаите се тестват за алкохол и наркотици със същите средства, с които и останалите водачи
МВР: Полицаите се тестват за алкохол и наркотици със същите средства, с които и останалите водачи
Илияна Йотова удостои Анжел Вагенщайн с почетния плакет на вицепрезидента
Илияна Йотова удостои Анжел Вагенщайн с почетния плакет на вицепрезидента