НОВИНИ

Горещо, с превалявания в последния ден от работната седмица

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 21.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Лудогорието, ще има валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще са в широки граници, от 30 - 32° в Североизточна България до 38° на места в Горнотракийската низина.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места по северното крайбрежие ще превали. Ще духа до умерен вятър изток-североизток. Максималните температури ще са 27 - 30°. Температурата на морската вода е 25 - 28°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 19°.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време, през първия ден с максимални температури между 35° и 40°, втория - с 2 - 3 градуса по-ниски. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в Северна България и планините, ще превали и прегърми, с по-голяма интензивност през нощта срещу неделя и в неделя.

Новата седмица ще започне със слънчево време и максимални температури между 32° и 37°, но във вторник отново ще е много горещо, с голяма вероятност на места в низините да има стойност над 40°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват строителните дейности за разширяването на газовото хранилище в Чирен
Започват строителните дейности за разширяването на газовото хранилище в Чирен
Пожар на сметището край Русе
Пожар на сметището край Русе