НОВИНИ

Горски пожари бушуват отново в Измир

горски пожари бушуват отново измир
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:07, 16.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Горски пожари бушуват отново край турския егейски град Измир, предават турските медии. Голям пожар се разрази в района Каршъяка снощи по неизвестни засега причини. Издигащ се гъст дим се вижда от много места в града. Пламъците бързо са обхванали голяма площ заради силните ветрове.

В усилията за потушаване на пожара са включени четири самолета и пет хеликоптера за гасене на пожари, над 20 пожарни коли, много огнеборци. Пожарникарите срещат сериозни трудности при гасенето на пламъците. Евакуирани са хора от вили, намиращи се близо до района на бедствието. Евакуиран е и приют за животни.

По информация на електронното издание на в. "Хюриет" пожар се е разразил днес в района на курорта Чешме, окръг Измир. Това са поредните пожари в Измир през това лято. В няколко случая се наложи прекъсване на работата на летище "Аднан Мендерес" в егейски град.

Междувременно турският министър на земеделието Ибрахим Юмаклъ отправи предупреждение за очаквани много лоши метеорологични условия през уикенда. Юмаклъ уточни, че в събота и неделя се очакват силни ветрове и много ниска влажност, поради което отново се увеличават рисковете от пожари. Министър Юмаклъ посочи, че големия горски пожар в окръг Чанаккале (Северозападна Турция) е под контрол.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени откриха данни за подводен резервоар с вода на Марс
Учени откриха данни за подводен резервоар с вода на Марс