НОВИНИ

Грациите от ансамбъла: Има още върху какво да работим

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:22, 29.03.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Други спортове

Призьорките ни от Световната Купа в София споделиха, че въпреки отличното представяне в "Арена Армеец" тепърва предстои да бъде свършена още много работа.

На турнирът в столицата ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечели три златни медала в многобоя и на финалите на пет топки и на три обръча/два чифта бухалки. Освен това за съчетанието си с пет топки нашите момичета получиха рекордна оценка от 44.150 точки.

Ето и какво споделиха гимнастичките ни пред колегите от БНР.

Симона Дянкова: "Истината, че имаме още какво да работим, можем да си изиграем съчетанията много по-добре, но си даваме сметка, че след тази дълга пауза ни трябва още време да влезем във форма и се надявам, че с всяко излизане на килима ще ставаме все по-добри. Това са най-сложните съчетания, които сме играли досега, това със сигурност можем да го кажем".

Лаура Траатс: "Няма съчетание със съчетание еднакво, има много малки неща, които ние си ги знаем, имахме и по-големи грешки. Но затова сме всеки ден в залата, за да работим. За съжаление сега времената са такива. Жалко е, че не успяхме да видим тук най-силните отбори, че те не присъстваха на това състезание, но сезонът тепърва започва и ще се срещаме с тях".

Стефани Кирякова: "Конкуренцията я има, независимо, че не всички от най-силните отбори бяха тук. Знаем, че всички работят много и имаме силни конкуренти в лицето на Япония, Беларус, които бяха тук. Всички отбори допускат грешки на този етап, но при едни добре изиграни съчетания ще става голяма борба. Г-жа Димитрова е един изключителен перфекционист и е възпитала и нас да бъдем такива и да бъдем критични към себе си. Щастлива е за нашите успехи, но каза, че иска да ни види да играем така, както можем наистина".

Мадлен Радуканова: "И двете съчетания много си ги харесваме и двете са много различни. По-трудно не знам кое е, всеки път е различно. Съчетанието с обръчи и бухалки е сравнително ново, те и двете се разработват постоянно, има все някакви промени, слагане на нови елементи буквално всеки ден в залата, за да можем да трупаме точки и да взимаме такива високи оценки".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати
Удължават "зеления коридор" за "Астра Зенека" - има ли достатъчно ваксини за всички
Удължават "зеления коридор" за "Астра Зенека" - има ли достатъчно ваксини за всички