НОВИНИ

Гран При на Италия във Ф1 при закрити врати

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
11:27, 30.07.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Други спортове

Организаторите на Гран При на Италия потвърдиха, че тазгодишното състезание от календара на Формула 1 на Монца ще се проведе пред празни трибуни.

Имаше надежди, че състезанието от 4-6 септември ще стане първото за сезона, което ще се състои пред ограничен брой зрители. Но в изявление на официалния сайт на Гран При-то се декларира, че поради пандемията от коронавирус, състезанието „ще се проведе при закрити врати или без фенове“.

Феновете, които вече са си закупили билети, ще получат пълно възстановяване. Миналата година "Монца" стана арена на невероятните празненства след триумфа на Шарл Льоклер с Ферари.

След като първите три състезания от засегнатата от коронавирус кампания бяха проведени без фенове – двете в Австрия и това в Унгария, следващите пет също ще състоят при същите условия.

Все още остава неясно дали деветото състезание от календара – Гран При на Тоскана на "Муджело" между 11-13 септември, което ще приеме юбилейното състезание под номер 1000 в историята на Ферари, ще позволи присъствието на привърженици.

Гран При на Русия в края на септември в момента продава билети и планира да проведе състезанието пред публика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За пръв път от 13 г. двойка египетски лешояди гнезди в Северна България
За пръв път от 13 г. двойка египетски лешояди гнезди в Северна България
Американски клуб опитва да привлече Луис Суарес
Американски клуб опитва да привлече Луис Суарес