НОВИНИ

Граждани на Руската федерация протестираха под надслов "Не на войната"

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:43, 08.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
граждани руската федерация протестираха надслов войната
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

Граждани на Руската федерация протестираха пред Руския културно-информационен център под надслов "Не на войната".

Те казаха, че са срещу войната с Украйна и нахлуването на Русия там, както и срещу политиката на Кремъл. Протестът е организиран от сдружението "За свободна Русия".

Това е първият подобен протест пред културно-информационния център на Русия. Досега имаше протести на руски граждани пред президентството и руското посолство. Ето какво казаха част от протестиращите:

Евгений Чупов: Казвам се Евгений Чупов, аз съм първият бежанец в България, който официално е получил убежище. По политически мотиви ме преследваха в Русия. Тук подкрепям Украйна, аз съм против войната в Украйна и искам да привлека вниманието на българите и на руснаците, живеещи тук, защото тази война не е нужна, не е справедлива.

Александър Столский: Дойдох, за да подкрепя Украйна. Срещу агресията на Руската ферерация съм, срещу диктаторския режим, който просто обявява открита война, бомбардира градове, напада мирни жители, за което не говорят по руските телевизии. Искам хората да знаят истината- че в Русия също има много хора, които поддържат Украйна духом и телом.

Людмила Шатцило: За мен, това от 24 февруари насам е просто някакъв кошмарен сън. Много обичам Украйна, много пъти съм била там даже и през 2020-та. Не съм оратор, но съм против, даже не искам да го назовавам, диктатора, който е взел властта в Русия.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: Засега няма да се вкарват санкции за газа и петрола
Кирил Петков: Засега няма да се вкарват санкции за газа и петрола
Почина бившият депутат Десислав Чуколов
Почина бившият депутат Десислав Чуколов