НОВИНИ

Граждани се събраха на протест срещу изсичането на дървета на ул. "Опълченска" в София (СНИМКИ)

Варсен Такворян
от Варсен Такворян
10:23, 04.09.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Граждани се събраха на протест срещу изсичането на дървета на ул. "Опълченска" в София. Те припомнят на столичната управа, че една от точките в предизборната им платформа е била за зелена София. Такава те не виждат.

Притеснението им е, че улица "Опълченска" ще бъде поредната изградена магистрала в София. Още през вчерашния ден са били изградени преградите, а живеещите са с ограничен достъп до домовете си.

"Вандалско изпълнение, правят магистрала в центъра на града и аз не знам как ще живеем повече тука, какъв въздух ще дишаме?
БНТ: Какви мерки ще предприемете като живущи?
-Ще се изселваме."

"Другите европейски градове правят обратното - затварят пътни платна и залесяват, ние правим това - разширяваме пътни платна и режем дървета здрави и големи и ще садим фиданки."

"В крайна сметка не опазихме дърветата, искам да пожелая на всеки да си намери място и да отгледа едно дърво от малко, защото лесно се режат, но много трудно растат."

"Въпросното премахване на дървета е гласувано на 8 март 2022 година в комисията по околна среда, предимно с гласовете на колегите от политическа партия ГЕРБ, затова съм изключително изненадан да видя техни членове, които протестират днес срещу този проект. Не знам каква е тази проява. Иначе ремонтът върви по график и имаме увереност, че догодина ще го отворим и всички столичани ще усетят благоприятния ефект от ремонта и подобренията", отбеляза Иван Василев , зам.-кмет на София.

Снимки: Десислава Кулелиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Тодоров ще заеме временно длъжността председател на СК към БФС
Станислав Тодоров ще заеме временно длъжността председател на СК към БФС
Забравена чанта до президентството вдигна накрак полиция и сапьори (СНИМКИ)
Забравена чанта до президентството вдигна накрак полиция и сапьори (СНИМКИ)