НОВИНИ

Григор Димитров: Изиграх страхотен мач и съм щастлив, че завърших в два сета

Българският топтенисист се класира за полуфинала на турнира в Маями

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:17, 29.03.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
григор димитров изиграх страхотен мач съм щастлив завърших два сета
Снимка: БТА
Слушай новината

Мисля, че като цяло, за да спечелиш срещу него, трябва да играеш по най-добрия начин. Влязох в мача много концентриран и мисля, че беше изключително ясно какво трябва да направя. Това каза Григор Димитров, който записа впечатляващ успех над втория в света Карлос Алкарас на четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями с награден фонд от 8.995 милиона долара.

„Понякога простотата е гениална. Много, много трудно е да го направиш, особено когато играеш срещу опонент като този, но аз наистина успях да диктувам играта, да прочета играта малко по-добре от последния път. Като цяло, мисля, че изиграх страхотен мач от моя страна и съм щастлив, че завърших в два сета", каза още поставеният под номер 11 в схемата български топтенисист.

Димитров е устремен към втората си титла от турнир от сериите Мастърс 1000 след тази в Синсинати през 2017 година.

"Използвах всяка възможност, която имах. Смятам, че трябва да продължа да бъда агресивен, да излизам по-често на мрежата и да движа повече топката“, каза българинът, който защити четири от петте точки за пробив, с които се сблъска по време на мача с Алкарас.

С този успех Гришо вече се е класирал за полуфинал на осем от всичките девет турнира от сериите Мастърс 1000. От началото на годината той има 19 победи и само 4 загуби.

Димитров ще играе на полуфиналите срещу №5 в световната ранглиста Александър Зверев от Германия. До момента Зверев води със 7:1 победи в преките мачове срещу българина.

32-годишният българин ще се завърне в Топ 10 в световната ранглиста за първи път от 2018 г., ако се класира за финала в Маями.

"Той ме накара да се чувствам като 13-годишен. Беше невероятно. Опитвах се да говоря с моя щаб. Казах им, че не знам какво повече мога да направя", бяха първите думи на 21-годишния Алкарас след поражението.

"Григор игра невероятен тенис, бих го нарекъл перфектен. Не можех да намеря никакъв начин, по който да го накарам да се чувства неудобно на корта", каза още испанецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Найджъл Уилямс-Гос поведе Олимпиакос към фамозен обрат срещу Партизан в Евролигата
Найджъл Уилямс-Гос поведе Олимпиакос към фамозен обрат срещу Партизан в Евролигата
Проф. Пламен Киров: Две са възможностите за бъдещ служебен премиер
Проф. Пламен Киров: Две са възможностите за бъдещ служебен премиер