НОВИНИ

Григор Димитров излиза на корта в битка за 1/2-финал в Антверп

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:56, 23.10.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Тенис
григор димитров излиза корта битка финал антверп

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се изправя днес срещу канадеца Милош Раонич в мач от 1/4-финалите на тенис турнира в зала в Антвер.

Двамата тенисисти ще се изправят един срещу друг в последен двубой от днешната програма на турнира от сериите ATP 250 в белгийския град, който е с награден фонд 472 590 евро.

Очаква се Димитров и Ранонич да излязат на централния корт в Антверп не по-рано от 21 ч., тъй като вечерната сесия на турнира започва в 19:30 ч. с двубоя на Алекс де Минор и квалификанта Маркос Джирон, който изненадващо острани представителя на домакините, водач в основната схема и основен фаворит за спечелването на трофея Давид Гофен с 6:3, 7:5.

Българският тенисист достигна битката за полуфиналите в надпреварата, след като осъществи нелек обрат срешу испанеца Пабло Андухар с 4:6, 6:3, 6:4 на осминафиналите в Антверп.

От своя страна, роденият в Подгорица, Раонич се справи със съпротивата на британеца Камерън Нори, като го победи със 7:5, 7:6(4).

Канадската машина за асове Раонич (№19) е една позиция пред Григор Димитров (№20) в световната ранглиста, но това е без значение, тъй като хасковлията има позитивен баланс срещу този съперник - три победи от пет мача на ниво ATP.

Димитров побеждава Ранонич в Бризбън през 2013-а и 2017-а година и по време на Откритото първенство на Австралия през 2014-а.

На сметката си първата ни ракета има и още една победа над канадеца през 2016-а, когато поради контузия Раонич се отказа от двубоя им в Пекин и Григор спечели служебно.

Двете победи на Милош срещу бившия №3 в света са 2011-а в Стокхолм и през 2018-а в Мадрид, когато се състоя и последния мач между двамата тенисисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха уникален многоцветен фонтан в Дубай (Снимки)
Откриха уникален многоцветен фонтан в Дубай (Снимки)
От Клуж се оплакаха, че българските феновете не спазвали мерките срещу COVID-19
От Клуж се оплакаха, че българските феновете не спазвали мерките срещу COVID-19