НОВИНИ

Григор Димитров надви Рубльов, но българинът и неговите съотборници се разминаха с трофея от демонстративния турнир в Абу Даби

Малко по-рано във финалния сблъсък от Световната тенис лига Григор в тандем с Лойд Харис отстъпиха в мач на двойки на Рубльов и Даниил Медведев

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:49, 24.12.2023
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Григор Димитров
Снимка: БТА
Слушай новината

Българският тенисист Григор Димитров записа още една престижна победа по време на демонстративния турнир в Абу Даби, надигравайки Андрей Рубльов в заключителния мач от Световната тенис лига, но в крайна сметка успеха на 32-годишния хасковлия не стигна на неговия тим Кайтс и те отстъпиха в спора за трофея на Ийгълс с 26:29.

Преди да се стигне до двубоя между Димитров и Рубльов обаче се изиграха други четири срещи, като начало постави сблъсъка на смесени двойки, в който Стефанос Циципас и Паула Бадоса надиграха със 7:6(5) Даниил Медведев и Мира Андреева.

Впоследствие обаче Андреева в тандес със София Кенин спечелиха дуела на двойки при жените, побеждавайки Бадоса и Арина Сабаленка със 7:5, за да дадат аванс на Ийгълс в общия резултат при 13:12.

След тази среща дойде време и за мача на двойки при мъжете, където нашият Григор Димитров за пръв път се появи на корта във финала, но за съжаление с неговия партньор Лойд Харис отстъпиха на Медведев и Рубльов с 3:6.

Ситуацията за Кайтс се усложни допълнително и след срещата на сингъл при дамите, в която Арина Сабаленка загуби от София Кенин с 4:6 и така общият резултат набъбна до 25:19 в полза на "орлите".

Това означаваше, че Григор Димитров има нужда от безапелационна победа срещу Андрей Рубльов с 6:0, за да изпрати сблъсъка в шампионски тайбрек. В крайна сметка българинът изигра много силен мач и надигра своя опонент с 6:3, изпращайки срещата в продължения при резултат от 28:25 в полза на Ийгълс. В допълнителното време Димитров намали още изоставането на своя тим при 26:28, но още в следващия гейм Рубльо взе подаването си, с което фиксира и крайното 29:26 в полза на "орлите", с което триумфираха във второто издание на Световната тенис лига в Абу Даби.

В същото време Гришо и неговите съотборници трябваше да се задоволят с второто място, но много бързо всички те ще трябва да насочат вниманието си към началото на новия сезон 2024, който започва след по-малко от седмица в Австралия.

В частност за Григор Димитров новата година ще стартира в Бризбейн, където той ще се включи в надпреварата от категория АТР 250, в която участие са заявили още имена като Каспер Рууд, завръщащия се след травма Рафаел Надал, Анди Мъри и други.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За дадената и получената любов: Катя, която промени съдбата на двете си приемни деца
За дадената и получената любов: Катя, която промени съдбата на двете си приемни деца
Мануел Локатели и Алекс Сандро ще бъдат на линия за Ювентус за двубоя срещу Рома на 30 декември
Мануел Локатели и Алекс Сандро ще бъдат на линия за Ювентус за двубоя срещу Рома на 30 декември