НОВИНИ

Григор Димитров: Очаквам с нетърпение мача с Алкарас, всеки иска да предизвика най-добрия в света

Българинът, който е поставен под номер 11 в схемата на турнира в Маями ще играе на четвъртфиналите с втория в света Карлос Алкарас утре от 19:00 часа местно време.

яник синер александър зверев четвъртфиналисти маями
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:36, 27.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров беше видимо доволен от успеха си над Хуберт Хуркач на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Българският тенисист достигна до успеха в три сета с 3:6, 6:3, 7:6 (7:3) и вече е на четвъртфинал, където ще играе с испанеца Карлос Алкарас.

"Най-накрая! Знаех, че този турнир липсваше в моята история, честно казано. Беше като криптонит този турнир", заяви Димитров, използвайки дума от фирма за Супермен, синоним на израза „ахилесова пета“ – единственото слабо място на иначе неуязвим герой.

"Беше много тежка битка днес! Хуби е такова невероятно момче. Мисля, че не първо място трябва да съм щастлив, че все пак в един момент останах в мача и след това направих тази серия в края. Той е толкова хитър състезател, толкова труден на корта! Мисля, че и за двамата беше предизвикателство да се изправим един срещу друг. Труден, но хубав мач стана!“, каза Димитров след срещата.

Гледайки напред към битката си с Алкарас, когото победи в три сета в последната им среща в Шанхай миналата година, българинът заяви: "Очаквам с нетърпение мача. Всеки иска да предизвика най-добрия в света. Очевидно той играе изключителен тенис, но и аз съм такъв. Бях последователен в доста от финалните моменти в срещата. И смятам, че ако изчистя малко играта си, може да стане много интересно. Вълнувам се, защото това са онзи тип мачове, които искам да играя. За първи път стигнах до четвъртфинал тук, мисля, че това ми дава допълнителен тласък".

Срещата на Димитров с Алкарас е планирана за 28-и март от 19:00 часа местно време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Възраждане" заявиха, че са готови със състав на правителство
"Възраждане" заявиха, че са готови със състав на правителство
Делото за катастрофата в Своге, при която загинаха 20 души, отново не тръгна
Делото за катастрофата в Своге, при която загинаха 20 души, отново не тръгна