НОВИНИ

Григор Димитров с първа тренировка на кортовете на Australian Open

Българинът проведе съвместно занимание с финландеца Емил Русуувуори, а след неговия край на "Род Лейвър Арина" се появиха Новак Джокович и Александър Зверев, с които Григор се поздрави и дори размени няколко думи

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:59, 10.01.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
григор димитров започна тренировки бризбън

Най-добрият български тенисист вече е в Мелбърн, където с пълна сила продължава подготовката му за първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

Световният №13 дори проведе първата си тренировка на централния корт на комплекса "Мелбърн Парк" - "Род Лейвър Арина".

Димитров, който само преди дни спечели титлата на турнира от категория АТР 250 в Бризбейн, проведе 30-минутно занимание, в което си партнираше с финландеца Емил Русуувуори, докато двамата бяха наблюдавани от стотици фенове по трибуните.

В края на тренировката на българина и Русуувуори на корта се появиха световният №1 Новак Джокович, който през тази година ще преследва своята 11-а титла на Australian Open, и германеца Александър Зверев, които се подготвяха за съвместно занимание. В социалните мрежи дори се появиха видеа, на които се вижда как Григор се поздравява със своите колеги, след като приключи размяната му на удари срещу Емил Руусувуори.

Григор Димитров ще бъде поставен под №13 на тазгодишния Australian Open, като първият му съперник ще стане ясен в четвъртък (11 януари) от 4:00 часа сутринта българско време, когато ще се проведе жребият за основната схема.

В кариерата му досега надпреварата в Мелбърн безспорно е най-успешната от Шлема за българина, а а най-доброто му постижение си остава онзи епичен полуфинал срещу Рафаел Надал през 2017-а година. В допълнение бившият №3 в света още на цели три пъти е стигал поне до четвъртфиналите на Australian Open - 2014-а, 2018-а и 2021-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 60 пострадали от поледиците в София са потърсили медицинска помощ
Над 60 пострадали от поледиците в София са потърсили медицинска помощ
Прокуратурата се самосезира заради некролози на Хитлер по фасадата на Софийската синагога
Прокуратурата се самосезира заради некролози на Хитлер по фасадата на Софийската синагога