НОВИНИ

Григор Димитров срещу Алекс Де Минор на четвъртфиналите в Ротердам

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:01, 17.02.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
григор димитров запазва ранглистата лек прогрес адриан андреев
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу австралиеца Алекс Де Минор в четвъртфиналите на сингъл на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам днес.

Димитров си осигури място сред най-добрите осем в надпреварата след двусетова победа срещу №10 в света Хуберт Хуркач, докато Де Минор вчера елиминира със 7:5, 3:6, 6:3 американеца Максим Креси.

По програма Григор Димитров и Алекс Де Минор ще излязат на корта в спор за място в полуфиналите в Ротердам в 14.00 часа българско време.

До момента първата ни ракета и австралиеца са се срещали общо три пъти, като Григор печели първия им дуел на US Open през 2019-та година, но след това Де Минор записва два успеха по време на надпреварите в Антверпен през 2020-та и Монреал през 2022-ра година.

Ако този път победата е за българина, то Григор Димитров ще се класира за своя общо трети полуфинал в Ротердам след тези през 2013-та и 2018-та година. Преди пет години българинът записа и най-доброто си постижение в зала "Ахой", достигайки до финала, където обаче загуби от Роджър Федерер.

От друга страна пък Алекс Де Минор вече изравни най-доброто си представяне в турнира от миналата година, когато беше спрян именно на четвъртфиналите от Стефанос Циципас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивски полицаи задържаха четирима души за онлайн измама за над 1,5 млн. лв.
Пловдивски полицаи задържаха четирима души за онлайн измама за над 1,5 млн. лв.
Тежка катастрофа на входа на Русе, има загинал
Тежка катастрофа на входа на Русе, има загинал