НОВИНИ

Григор Димитров: Винаги съм гледал да вървя след целите си и да се боря до край

Най-добрият ни тенисист даде интервю пред българските медии, в навечерието на турнира от сериите ATP 1000 Мастърс в Мадрид.

григор димитров винаги съм гледал вървя целите боря
bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 22.04.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров, който е от няколко дни в Мадрид, даде емоционално интервю пред българските медии, в навечерието на турнира от сериите Мастърс 1000. Той заяви, че отново чака българската подкрепа да му помогне да се представи още по-добре на корта. Димитров е поставен под №9 в основната схема на турнира в Мадрид и по право пропуска откриващия кръг, а във втория го очаква мач срещу германеца Яник Ханфман или чеха Якуб Меншик.

"Винаги съм гледал да вървя след целите си и да се боря до край. Това ми е било може би едно от най-силните качества през всички години. Има моменти, в които не играеш добре, не се справяш добре с нещата. Но това е нещо, което винаги съм си го казвал - никога да не се отказвам до края", сподели Димитров.

"Харесвам работата си, харесва ми колко усилия трябва да влагам всеки един ден. През последните месеци играя солиден тенис, и когато тези неща са на добро ниво, имам шанс срещу всеки", смята топтенисистът на България.

Григор Димитров, заяви, че в последните месеци се наслаждава повече на играта си.

"Гордея се с нещата които правя, не само като играч, а и като мъж. Когато имаш опит зад себе си е доста добре", сподели българинът.

"Влизането обратно в топ 10 е една много добра новина за всички нас като отбор. И това е нещо, което всеки един от нас гледа да се фокусира изцяло и да не мислим колко са добри резултатите, или не", добави още 32-годишният тенисист.

Той е категоричен, че никой не може да го постави под напрежение, така както самият той може.

"Живея по начина по който искам, играя по начина по който аз искам. Тичам в собственото си състезание в момента", завърши 10-ият в световната ранглиста българин.

Вижте цялото интервю във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой може да бъде следващият Сливенски митрополит? (ОБЗОР)
Кой може да бъде следващият Сливенски митрополит? (ОБЗОР)
Драстичен скок на заразените с коклюш в София
Драстичен скок на заразените с коклюш в София