НОВИНИ

Григор Димитров загуби от Иля Ивашка при завръщането си на Sofia Open

григор димитров загуби иля ивашка завръщането sofia open
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:16, 28.09.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров загуби с 3:6, 6:7(3) от Иля Ивашка при завръщането си на Sofia Open.

Двубоят в зала "Арена Армеец" продължи час и 51 минути, а успехът класира тенисиста от Беларус за четвъртфиналите в надпреварата, където ще срещне Лоренцо Сонего (Италия) или Холгер Руне (Дания).

За Димитров това е първа загуба в турнира, който спечели при дебютното си участие през 2017 г. В целия двубой българинът не успя да реализира пробив (0/7), като в същото време на два пъти загуби подаването си.

Ивашка, който в понеделник остана на корта 3 часа и 22 минути при победата в първия кръг срещу Микаел Юмер, започна много силно срещата и с пробив в първия и последния гейм взе откриващия сет.

В началото на втория сет Димитров изравни играта, като в първите си три сервис-гейма загуби общо една точка. При 3:4 обаче започнаха проблемите на третия поставен в схемата. Сервирайки в осмия гейм той бе изправен пред ситуация 15:40, но успя да пласира няколко добри първи сервиса и се измъкна – 4:4. При 5:6 ситуацията се повтори, но този път точките за пробив бяха с цената на мачболи. Димитров успя отново да се спаси от 15:40 и вкара сета в тайбрек. В него Ивашка поведе с 6-3 точки и този път успя да реализира още първия мачбол.

„Много трудно да играеш срещу Григор Димитров, особено когато той си е у дома. Цялата зала беше зад него, което е нормално, но в същото време публиката се държа изключително уважително към мен“, каза беларусинът в интервюто на корта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари спасиха бебе със сърдечен проблем и тегло по-малко от килограм
Лекари спасиха бебе със сърдечен проблем и тегло по-малко от килограм
Съветът за сигурност на ООН ще заседава във връзка с изтичането на газ от "Северен поток"
Съветът за сигурност на ООН ще заседава във връзка с изтичането на газ от "Северен поток"