НОВИНИ

Григор Димитров: Здрав съм и това ми позволява да бъде постоянен в играта си

григор димитров здрав съм позволява постоянен играта
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
14:14, 01.01.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт

Най-добрият български тенисист Григор Димитров остана доволен от първата си победа през новия сезон, като навръх 1 януари световният №14 срази бившия водач в световната ранглиста Анди Мъри на турнира от категория АТР 250 в Бризбейн, Австралия.

Първата ни ракета трябваше да прави обрат срещу британеца, но в крайна сметка се наложи с 4:6, 7:5, 6:2, а след края на срещата призна, че здравословното му състояние в последно време му е позволило да бъде постоянен в представянето си, макар че в първите минути на двубоя е "усетил ръжда".

"Никога не е лесно срещу Анди. През седмицата се видяхме няколко пъти, говорихме с него и се радвам, че отново се срещнахме на корта. Радостен съм, че имаше и толкова много хора по трибуните, които да ни подкрепят", започна Димитров.

"През последните шест месеца съм здрав и това ми позволява да бъде постоянен в играта си седмица след седмица. Давам всичко от себе си, но това не е толкова лесно. Днес почувствах малко ръжда в началото, ако трябва да бъда честен, но се опитвам да намеря играта си. Искам да се наслаждавам на това, което правя на корта", каза още българинът, за когото победата днес бе пета срещу Анди Мъри, но трикратният шампион в турнирите от Големия шлем продължава да води в общия баланс помежду им с 8-5.

В интервюто на корта Гришо говори и за проблемите, които изпитваше със своите ракети в хода на срещата, след като скъса кордаж на цели четири пъти.

"Останаха ми още три ракети за този мач. В професионалния спорт кордажът винаги е поставен под риск. Надявам се в Мелбърн да нямам такива проблеми, но за всеки случай ще поръчам още няколко ракети", завърши с усмивка Григор Димитров.

Във втория кръг в Бризбейн най-добрият ни тенисист очаква победителя от мача между германеца Даниел Алтмайер и щастливия губещ от квалификациите Ли Ту от Австралия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поскъпват пластмасовите прибори и кутии за хранене
Поскъпват пластмасовите прибори и кутии за хранене
210 души са потърсили помощ в Спешното отделение на "Пирогов" в празничната нощ
210 души са потърсили помощ в Спешното отделение на "Пирогов" в празничната нощ