НОВИНИ

Гроздан Караджов отговори на Кирил Петков: Това е жалък опит да се спаси оцеляването на правителството

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:58, 08.06.2022
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
гроздан караджов отговори кирил петков жалък опит спасиш оцеляването правителството
Слушай новината

Всичко това са жалки лъжи, до една. За съжаление, никога през живота си не съм чувал толкова лъжи, изречени от един човек, камо ли по мой адрес. Така регионалният министър Гроздан Караджов коментира обвиненията на премиера Кирил Петков по негов адрес.

"Това е много жалък опит да си спасиш оцеляването на правителството, хвърляйки клевети и неверни твърдения. Аз не съм поискал тези 3,9 милиарда, за които съм обвинен".

Причината за скандала на заседанието на Министерския съвет днес е, че актуализацията на бюджета е била включена в дневния ред без знанието на министрите.

"При условия, че в същата вечер в 7 часа беше насрочен коалиционен съвет, по който да се гледа точно това - бюджетът и евентуалните конфликтни точки в него. Когато се пристъпи към обсъждане на този бюджет, аз поисках разговори с ръководството на партията и те казаха, че предпочитат да се съберем с министрите и да говорим за това, след като не са приключили преговорите в коалиционния формат за бюджета, доколко е целесъобразно ние да участваме в това заседание".

Скандал в МС: Четирима министри от ИТН напуснаха заседанието

Относно поисканите милиарди за Министерството на регионалното развитие и благоустройството Караджов коментира, че в бюджета на министерството се е отворила дупка от 3,9 млрд. лв. заради решението на правителството да изплати стари задължения към строителните фирми.

"Тези пари или бяха решени от НС или не бяха включени в оригиналния бюджет, с ясното обещание, че ще бъдат включени в актуализацията. Не е вярно, че не са обещавани. Те бяха обещавани шест месеца, на базата на тях поехме ангажименти към общините за 500 милиона. На базата на тях се съгласихме да бъдат изрязани до стотинка парите за АМ "Хемус", скоростния път Видин - Благоевград и останалите магистрали", коментира Гроздан Караджов.

Всички тези обекти е трябвало да бъдат включени в актуализацията на бюджета, допълни министърът.

"Днес аз казах - как ще продължим напред, при условие, че са поети толкова много задължения вече и те са за минал период? Това не е нито един търг, който аз ще провеждам, върху който ще имам влияние. Всички тези плащания са в резултат или на решение на НС или на поети политически ангажименти от цялата коалиция".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тошко Йорданов: Има достатъчно документи какви ги върши Кирил Петков за Северна Македония
Тошко Йорданов: Има достатъчно документи какви ги върши Кирил Петков за Северна Македония
Левски уреди контрола с Етър (Велико Търново)
Левски уреди контрола с Етър (Велико Търново)