НОВИНИ

Груба грешка на Лено донесе трите точки на Евертън срещу Арсенал

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:31, 24.04.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
груба грешка лено донесе точки евертън арсенал

Вратарят на Арсенал Бернд Лено допусна груба грешка, подарявайки трите точки на "карамелите" при гостуването им на "Емиратс" в среща от 33-ия кръг на Английска Висша Лига.

Победата запази шансовете на Евертън за участие в евротурнирите през следващия сезон, като играчите на Карло Анчелоти събраха 52 точки и изостават само на три от 4-то място.

За Арсенал пък колебливият сезон продължава, като лондончани имат само една победа в последния един месец в първенството. Това им отрежда 9-то място във временното класиране.

Двубоят в Лондон предложи атаки и към двете врати, като домакините несъмнено бяха по-дейния тим, но така и не намериха начин да стигнат до гол.

Въпреки това, през първата част най-опасното положение бе в полза на Евертън, след като удар на Гулфи Сигурдсон от пряк свободен удар облиза напречната греда на Арсенал.

След почивката се стигна до една много любопитна ситуация, при която Ричарлисон повали Дани Себайос в наказателното поле и съдията Джонатан Мос не се поколеба да отсъди дузпа.

Тук обаче системата ВАР се намеси, за да маркира засада на Никола Пепе, който свали топката към Себайос и така наказателният удар бе отменен.

Единствения гол дойде в 76-та минута, когато Бернд Лено опита да улови центриране по земя на Ричарлисон. Немският страж обаче допусна топката да мине през ръцете му и да влезе във вратата на "артилеристите", което донесе и трите точки на Евертън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 остана без треньор
ЦСКА 1948 остана без треньор
България стартира с победа на силния боксов турнир "Белградски победник"
България стартира с победа на силния боксов турнир "Белградски победник"