НОВИНИ

Гуардиола: Манчестър Юнайтед все още може да стане шампион

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:47, 10.03.2021
Чете се за: 01:03 мин.
Футбол
гуардиола манчестър юнайтед все стане шампион

Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола все още вярва, че градският съперник Манчестър Юнайтед може да спечели титлата във Висшата лига този сезон.

В неделя "червените дяволи" спечелиха с 2:0 срещу "гражданите" на "Етихад", слагайки край на серията на Сити от 21 поредни победи.

Въпреки това Юнайтед продължава да изостава на 11 точки от градския съперник в класирането и именно това наказа мениджърът на "червените" Оле Гунар Солскяер да отпише шансовете на неговия тим за титлата.

Не на същото мнение обаче е колегата му Пеп Гуардиола, който заяви, че всичко може да се случи във футбола.

"Никой не си мислеше, че можем да спечелим 21 поредни мача или 15 последователни във Висшата лига, така че всичко е възможно. Абсолютно съм съгласен. За отбори като Юнайтед, те могат да го направят. Има още десет кръга до края и ще трябва да спечелим шест или седем мача, за да бъдем и математически шампиони.", започна Пеп.

Любопитна подробност от загубата в неделя е, че Гуардиола допусна четвърто поражение от Солскяер, което означава, че норвежецът е единствения наставник срещу когото испанецът има отрицателен баланс.

Бившият треньор на Барселона и Байерн (Мюнхен) допълни, че неговите момчета са били разочаровани след загубата в неделя, но вече са отново мотивирани за предстоящия мач срещу Саутхемптън.

„Беше смесица от разочарование и тъга. Вторият ден беше малко по-добър и днес те бяха напълно мотивирани, за да изиграят силен мач срещу Саутхемптън. Нормално е да загубиш двубой. Мисля, че всички осъзнаваха колко трудно е да печелим непрекъснато мачове. Юнайтед са топ отбор и топ клуб с добър мениджър и добри играчи, така че може да се случи. Във Висшата лига винаги е сложно и трудно. Чака ни все още много работа. Продължаваме във всички турнири, имаме един гарантиран финал, и сега идва най-важната част от сезона“, завърши той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В близките часове дъждът почти навсякъде ще премине в сняг
В близките часове дъждът почти навсякъде ще премине в сняг
Беглец се завърна в ЦСКА
Беглец се завърна в ЦСКА