НОВИНИ

Гуардиола: Първо да спечелим титлата в Англия, после ще се готвим за финала

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:24, 05.05.2021
Чете се за: 01:01 мин.
Футбол
гуардиола първо спечелим титлата англия после готвим финала

Мениджърът на английския футболен клуб Манчестър Сити Хосеп Гуардиола остана горд от представянето на своите футболисти, които снощи се класираха за първи път в историята на клуба на финал в Шампионската Лига.

Това стана факт, след като "гражданите" спечелиха с 2:0 у дома срещу ПСЖ и така с общ резултат 4:1 си заслужиха място в големия финал в Истанбул на 29 май.

Самият Гуардиола пък изрази мнение, че това постижение на тима осмисля работата на целия клуб в последните 4-5 години.

"Това е първи европейски финал за всички нас и за клуба. Изключително съм горд, но първите ми думи ще са са играчите, които не успяха да вземат участие днес. Всички те заслужават да играят, защото имат своя принос към отбора. Сега е време да празнуваме. Първо трябва да спечелим титлата в Англия, а след това ще имаме две-три седмици да се подготвим за финала."

Относно двубоят в Манчестър, испанският специалист сподели, че в началото наситената халфова линия на парижани е създала проблеми на Сити, но след почивката направените проблеми са дали нужния резултат.

"ПСЖ пусна много играчи в средата на терена и в началото ни бе трудно да пресираме. Направихме промени на полувремето и през втората част печелехме по-лесно топката и стояхме по-добре. Да спечелим с 4:1 общ резултат срещу отбора, който отстрани Барселона и Байерн, значи много. Борихме се заедно и сме на финал в Шампионската лига. Това звучи чудесно. Хората мислят, че е лесно да постигнеш нещо подобно, но не е. Достигането до този финал осмисля последните 4-5 години работа. Всеки от тези играчи показа постоянство в изявите си и това е невероятно."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НБА - резултати
НБА - резултати
Цветан Соколов: Искам да спечеля световна титла с България
Цветан Соколов: Искам да спечеля световна титла с България