НОВИНИ

Гуардиола: Трудно е да имаш мотивация, когато си спечелил всичко

Специалистът спечели шеста титла с Манчестър Сити.

гуардиола трудно имаш мотивация спечелил всичко
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:17, 20.05.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Пеп Гуардиола призна, че следващият сезон може да е последният му начело на Манчестър Сити. „Гражданите“ надвиха Уест Хем с 3:1 у дома в неделя вечер, за да спечели рекордна четвърта поредна титла във Висшата лига и шеста в седем сезона за Гуардиола в Манчестър.

Испанският специалист има още една година до края на договора си на „Етихад“ и все още не е сигурен какво го чака в бъдеще.

„Истината е, че съм по-близо до напускане, отколкото до оставане. Изминаха осем години, чака ме девета. В момента усещането ми е, че искам да остана следващия сезон. Разговаряхме с клуба, имаме време да говорим следващия сезон, защото трябва да видя и какво мислят играчите. Искам да остана следващия сезон. По време на кампанията, ще говорим. Но след осем, девет години ...", започна Гуардиола.

Той е спечелил всичко възможно в английския футбол и сподели, че в един момент се е зачудил какво още постигне със Сити.

„Имах това чувство миналия сезон, когато спечелихме требъла. Бяхме в Истанбул и си казах „Всичко приключи. Какво правя тук? Няма нищо останало за печелене“. Но аз имам договор. Тук съм и продължавам да се наслаждавам на някои от моментите – понякога съм уморен, но други обичам безкрайно много. И след няколко дни започваме да играем добре, печелим мачове, различни играчи и започваме да мислим за това как никой не е печелил четири поредни титли? Защо да не опитаме. Сега усещам, че всичко е приключило. Какво следва? Нямам представа в момента. Е, знам, финал във ФА Къп“, добави испанецът.

„Знам, че нито един отбор в историята – Гари Линекер ми каза, не го знаех, че нито един отбор не е печелил Висшата лига и ФА Къп в поредни сезони. Така че, това е нашият градски съперник – искам нашите играчи да се насладят на титлата в следващите 2-3 дни, а след това ще се подготвим за финала в рамките на 2-3 дни. Но не мога да кажа сега каква ще е мотивацията ми за следващия сезон. Понякога е трудно да имаш такава, когато си спечелил всичко. Но знам, че играчите ми и моят щаб ще си казват „Защо да не спечелим днес? Защо не? Защо да не работим толкова усилено, за да постигнем желаните цели? И знам, че ще го направим. Знам го“, завърши мениджърът на Сити.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световни реакции след смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси
Световни реакции след смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси
Микел Артета: Трябва да бъдем по-мотивирани, по-амбициозни и по-смели
Микел Артета: Трябва да бъдем по-мотивирани, по-амбициозни и по-смели