НОВИНИ

Гуардиола: Юрген Клоп ме направи по-добър мениджър

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:28, 13.05.2021
Чете се за: 03:42 мин.
Футбол
Слушай новината

Пеп Гуардиола заяви, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп го е направил по-добър мениджър след третата титла на Висшата лига в последните четири години за „гражданите“.

Сити си върнаха титлата от мърсисайдци и бяха коронясани за шампиони на сезон 2020/21 във вторник след поражението на градския съперник Манчестър Юнайтед от Лестър.

Гуардиола, който миналата година подписа нов двугодишен контракт и ще остане на „Етихад“ до 2023, вече има три титли на Висшата лига и осем големи трофея в Манчестър, като може да добави към колекцията си и триумф в Шампионската лига при успех над Челси в края на месеца.

Клоп, който беше съперник на Гуардиола и в Бундеслигата, когато двамата бяха начело съответно на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен, изпрати поздравително съобщение на испанеца и го нарече най-добрия мениджър в света в сряда.

„Оценявам го много, той и мениджърът на Евертън Карло Анчелоти го направиха, така че наистина им благодаря – и на двамата. Все още не съм имал възможност да отговоря на съобщенията, но ще го направя днес. Възхищавам се и на двамата. Юрген, разбира се, е вдъхновение за мен и ме направи – чрез отборите си в Борусия Дортмунд и Ливърпул, по-добър мениджър. Той ме накара да мисля много за мачовете и всичко останало, така че го оценявам много“, започна Пеп.

Гуардиола разкри, че Сити са отпразнували последната си шампионска титла, тяхната трета за последните четири години под негово ръководство, с пица на скромно парти в тренировъчния комплекс.

„Беше много приятно. Неочакваните купони са за най-хубавите. Ако организираш голямо парти, те са обикновено по-скучни от миналия вторник. Дойдохме тук в нашия „балон“. Пихме малко, потанцувахме, прегръщахме се, спомнихме си колко хубаво беше предните два пъти. Тогава в 23:30 часа, 15 пици пристигнаха и това бе най-хубавият спомен от вечерта!“.

Запитан относно любимата си пица, Гуардиола отвърна: „Не бях в перфектно състояние, за да преценя. Всички бяха много вкусни. Но тук в Англия купоните са винаги свързани с алкохол и не разбирам защо. Но в момента, в който донесоха пиците, всичко беше идеално. Беше приятен момент, всички заедно. Отпразнувахме титлата подобаващо“.

Полузащитникът на Сити Кевин Де Бройне ще пропусне гостуването на Нюкасъл в петък вечер. Белгийският плеймейкър пропусна поражението от Челси миналия уикенд поради мускулна умора. При малко повече от две седмици до финала в Шампионска лига, Гуардиола няма да предприема рискове.

„Той е все още контузен. Подобрява се. Когато бъде готов, той ще дойде на тренировка и момчетата ще бъдат на 100% психически и физически готови за финала. Имаме три мача на разположение, за да видим в какво състояние ще бъдат те“, завърши испанецът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България победи Северна Македония и спечели бронзовите медали на "Милан Милянич"
България победи Северна Македония и спечели бронзовите медали на "Милан Милянич"
Поправиха хакнатия тръбопровод в САЩ - продължава паническото купуване на горива
Поправиха хакнатия тръбопровод в САЩ - продължава паническото купуване на горива