НОВИНИ

Гуардиола засипа с похвали героя Матео Ковачич

Победата на Сити ги остави втори в таблицата след седем мача, само на точка зад лидера Ливърпул

Хосеп Гуардиола
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:53, 06.10.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали Матео Ковачич, който вкара два пъти при победата на тима с 3:2 над Фулъм в среща от Висшата лига.

В последните дни има много спекулации за това как Сити ще се справи без най-добрия си футболист в халфовата линия Родри, който е аут до края на сезона, след като получи тежка контузия на коляното миналия месец.

"Първият гол беше брилянтен, вторият също. Ковачич е наистина важен за тима. Сега съперниците знаят, че не могат да го оставят сам, в противен случай той може да отбележи гол", каза Гуардиола.

Той обясни, че хърватинът, който посвети головете на нероденото си бебе, тъй като съпругата му е бременна с второто им дете, е останал открит, след като няколко ранни положения на Сити принудиха Фулъм да играе с петима защитници.

"Когато се защитават с петима, има един човек свободен и, това беше Ковачич. Така че двата гола станаха, защото в тази позиция те не могат да го покриват. Трябва да използваме това повече срещу отбори, които играят петима в отбрана", добави специалистът.

Победата на Сити ги остави втори в таблицата след седем мача, само на точка зад лидера Ливърпул. Те също така удължиха своята серия без поражение в първенството до 30 мача.

Гуардиола похвали също Раул Хименес от Фулъм за невероятната асистенция с пета при гола на Андреас Перейра.

"Първият гол, кой Хименес изработи с това невероятно докосване? Така че защо да не им отдадем заслуженото повече от това, че Сити се е представил лошо в защита? Но да, трябва да се защитаваме по-добре, това е сигурно. Стъпка по стъпка ще се подобряваме", завърши испанецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп проведе митинг на мястото, където за малко да бъде убит
Тръмп проведе митинг на мястото, където за малко да бъде убит