НОВИНИ

Гуцанов: Горица Грънчарова не е свързана с БСП

Борислав Гуцанов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:13, 09.08.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов отрече новият служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева да е свързана с БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Повод за неговия коментар беше изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че "когато са избирали Сметната палата, тя беше от квотата на БСП".

"Борисов се е объркал, че тя е свързана с БСП. Направихме една бърза справка. През 2015 г. Горица Грънчарова е избрана с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок и патриотичната формация тогава и е била предложение на Патриотичния фронт. Така мисля, че е грешка на господин Борисов, така поне го приемаме ние. След като президентът е преценил, че тя може да изпълнява функциите на служебен министър-председател смятаме че тя ще сформира нужния кабинет", каза Гуцанов.

Той посочи, че за него и за БСП е важно изборите да бъдат честни и почтени, защото в крайна сметка основната функция на служебния кабинет е именно тази. И припомни изразената от социалистите позиция вчера на консултациите при президента - до 30 август трябва да бъде посочен българският еврокомисар.

"Той трябва да бъде широко обсъден и така предложен за да бъде най-доброто, на което е способна България за излъчване на еврокомисар".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биляна Дудова стартира срещу шведка на олимпийския турнир по борба
Биляна Дудова стартира срещу шведка на олимпийския турнир по борба
ПП-ДБ са събрали подписи да предложат отстраняване на шефа на Антикорупционната комисия
ПП-ДБ са събрали подписи да предложат отстраняване на шефа на Антикорупционната комисия