НОВИНИ

Хаас с нова пилотска двойка за сезон 2021 във Формула 1

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:49, 23.10.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Други спортове
хаас нова пилотска двойка сезон 2021 формула

След четири годишно партньорство, американския екип ще се раздели в края на настоящата година с двамата си пилоти, Ромен Грожан и Кевин Магнусен.

Френския пилот е част от самото начало на проекта на Джин Хаас във Формула 1, като е карал във всички състезания до момента за, базирания в САЩ тим.

Магнусен пък се присъедини към отбора през сезон 2017-та и в продължение на четири сезона беше съотборник с Грожан.

Двамата сформираха една от най-любопитните пилотски двойки в спорта, като често бяха определяни за едни от най-опасните пилоти на трасето, заради многобройните им катастрофи и наложени наказания.

"Последната глава е затворена и книгата е приключена. Бях с Хаас във Формула 1 от ден първи. Това са пет години, в които имахме добри и лоши моменти, спечелихме общо 110 точки в 92 състезания. Това пътешествие си заслужаваше. Научих много, станах по-добър пилот, както и по-добър човек. Надявам се, че помогнах на хората в отбора също да станат по-добри. Желая на отбора всичко най-добро в бъдеще", сподели 34-годишният Грожан.

Очакванията са и двамата да продължат своята кариера извън Формула 1, като се смята, че Грожан ще се присъедини към екипа на Пежо в Световния шампионат за издръжливост. Колкото го Магнусен, неговата съдба за момента остава неясна.

Междувременно вече има спекулации и кои пилоти ще карат за Хаас догодина. Сред спряганите имена са това на сина на Михаел Шумахер, Мик, който води за момента в шампионата на "Формула 2". Друг потенциален кандидат е Нико Хюлкенберг, който през този сезон показа много силно каране в състезанията, в които се наложи да влиза като резерва в тима на "Рейсинг Пойнт".

Не е изключено и Серхио Перес, който напуска бъдещия отбор на Астън Мартин, също да се озове в отбора на Хаас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георгe Хаджи: Горд съм, че сме по-добри от българите!
Георгe Хаджи: Горд съм, че сме по-добри от българите!
Жена загина при катастрофа на пътя Казанлък - Павел баня
Жена загина при катастрофа на пътя Казанлък - Павел баня