НОВИНИ

Хъдълстоун с амбиция за дълга спортна кариера и участие на още много олимпиади

bnt avatar logo
от Димитър Русев
16:21, 05.01.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Други спортове
хъдълстоун амбиция дълга спортна кариера участие олимпиади

Българският състезател по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун е единствен засега с квота за страната ни за Игрите в Токио. Той сподели желанието си да продължава да представлява България в още поне 5 олимпийски игри.

"Седмица преди европейското първенство получих контузия на врата и все още ме боли. Но отидох в Турция, за да помогна на отбора", каза Хъдълстоун.

"2020 година беше доста гадна. Аз лично не съм доволен от осмото място, тъй като се класирах за финала с трета оценка. Ние, като българи, и като отбор доста добре се показахме и другите държави изпитваха страх от нас. Конкуренцията за първи път ни виждаше като силен отбор, всички идваха и ни поздравяваха, радваха се. Искахме да покажем, че ние българите сме силни като състезатели, трябва само да продължаваме все така", добави състезателят ни по спортна гимнастика.

"Моята цел е да си изиграя съчетанието, да ме видят всички, да покажа, че съм на топ ниво. Това е първата ми олимпиада. След 2021 година имам амбиции да участвам на още четири или пет олимпийски игри", допълни Хъдълстоун, който в Токио ще участва за първи път на олимпийски игри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Илиев: Очакваме двама чужденци, като единият от тях ще е на проби
Илиан Илиев: Очакваме двама чужденци, като единият от тях ще е на проби
Откриха мъртва възрастна жена в Етрополе, задържан е синът ѝ
Откриха мъртва възрастна жена в Етрополе, задържан е синът ѝ