НОВИНИ

Халил Летифов, ДПС: Не виждам възможност в рамките на това НС да се състави правителство

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 16.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Грешката е самата власт - това коментира в "Още от деня" Халил Летифов, заместник-председател на ПГ на ДПС след днешния наситен с политическо напрежение ден и отстраняването на Никола Минчев като председател на НС.

Комуникация нямаше, допълни Летифов.

Това Народно събрание е единственото, в което опозицията няма нито една комисия. Част от властта днес призна това свое поведение – реваншистко и поведение на противопоставяне. С реваншизъм и омраза не може да се прави политика и не може да се управлява, посочи Летифов.

Той подчерта също:

Властта е безпринципна, защото и четирите партии, това мнозинство, виждаме, че се разпада, имаха съвсем различни програми и цели, имаха различна кампания и приоритети. Тази принципна основа не издържа дълго и скандалите избиха и разрушиха това мнозинство.

По думите му "властта е политически импотентна и тя днес взе главата на председателя Никола Минчев".

Заявката, че тази власт е вредна, сме я дали от първия ден, в който е съставена, каза Летифов и допълни, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие.

Инфлацията е много над средната за Европа. Имаме растеж на цените, горивата и енергоносителите. И бизнесът, и българските граждани усещат това по джоба си и сметките си, обясни Летифов. Той допълни, че инфлацията в България е усилена вследствие на усилията на правителството. То е некомпетентно и некадърно. И тук кризата има по-голяма тежест.

Летифов заяви, че ДПС ще подкрепят увеличението на пенсиите и социалните плащания. И между първо и второ четене ще предложат техен пакет от икономически мерки.

Ние ще подкрепим мерките, които ще предложим. И ще търсим разговор за тяхната подкрепа и намирането им на място в бюджета, каза той.

Халил Летифов каза още, че не вижда възможност в рамките на това Народно събрание да се състави правителство.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остри дебати между управляващи и опозиция предшестваха освобождаването на Никола Минчев (ОБЗОР)
Остри дебати между управляващи и опозиция предшестваха освобождаването на Никола Минчев (ОБЗОР)
Пътните строители спират работа - чакат 520 млн. лв за извършени дейности
Пътните строители спират работа - чакат 520 млн. лв за извършени дейности