НОВИНИ

Хамилтън потегля първи на "Каталуня"

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:03, 15.08.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Други спортове
хамилтън потегля първи каталуня

Шесткратният световен шампион записа своята 92-ра победа в квалификация и в утрешния ден ще опита да увеличи аванса си в генералното класиране.

Първата част на квалификацията предложи една малка изненада, след като Кими Райконен за първи път през този сезон успя да преодолее този сегмент.

За съжаление неговия съотборник в Алфа Ромео остана на последната 20-та позиция, а заедно с него отпаднаха двата болида на Уилямс и Хаас като разликите бяха изключително малки.

Втората част бе белязана от поредното ранно отпадане за Себастиан Фетел и Ферари, а германецът, видимо, отново не бе никак доволен.

Заедно с четирикратния световен шампион, участието си в сесията приключиха още: Дани Квият, Дани Рикиардо, Кими Райконен и Естебан Окон.

Всички пилоти, които пък продължиха към последния сегмент заложиха на меките гуми, което означава, че именно с тях ще стартират утре.

В решителната част битката между Хамилтън и Ботас не решена от първите им обиколки. Финландецът водеше след първия сектор, но британският му съотборник навакса в останалите два, за да си гарантира трети полпозишън от началото на сезона.

Ботас остана втори, въпреки че в решителната си обиколка бе много близо до Хамилтън.

Зад двата Мерцедеса по традиция се нареди Макс Верстан, а 4-ти и 5-ти останаха пилотите на "Рейсинг Пойнт" - Серхио Перес, който се завърна след като се излекува от коронавирус, и Ланс Строл.

Топ 10 допълниха: Алекс Албън, Карлос Сайнц, Ландо Норис, Шарл Льоклер и Пиер Гасли.

Надпреварата за Голямата награда на Испания е утре, а стартът е от 16.10 часа българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекар от Добричката болница почина след заразяване с COVID-19
Лекар от Добричката болница почина след заразяване с COVID-19
След разговор Путин - Лукашенко: Проблемите в Беларус ще се решат скоро
След разговор Путин - Лукашенко: Проблемите в Беларус ще се решат скоро