НОВИНИ

Хамилтън с 93-та спечелена квалификация в кариерата си

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:57, 29.08.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Други спортове
хамилтън спечелена квалификация кариерата

Шесткратният световен шампион Люис Хамилтън с "Мерцедес" спечели квалификацията за място за Гран при на Белгия, седми кръг за сезона от световния шампионат във Формула 1.

Британецът отново бе с една крачка пред конкурентите си като записа време от 1:41.252 минута, което е нов рекорд на трасето. За лидерът в генералното класиране това е шести полпозишън на легендарното трасе.

"Не направих никаква грешка", коментира пилотът на Мерцедес след квалификацията.

До него на първа редица ще потегли другият пилот на "сребърните стрели", Валтери Битас. Финландецът обаче на изостана на цяло половин секунда от времето на своя съотборник.

Зад двамата пилоти на немския тим останаха Макс Верстапен с Ред Бул и, правещия много силен уикенд до момента, Даниел Рикардо с Рено.

Топ 10 допълниха Алекс Албън, Естебан Окон, Карлос Сайнц, Ланс Строл и Ландо Норис.

За пореден път голямата разочарование беше екипът на Ферари, който този уикенд дори не успя да вкара нито един пилот измежду най-добрите 10. Миналогодишният победител в Белгия, Шарл Льоклер остана 13-ти, а неговия съотборник Себастиан Фетел завърши 14-ти.

Така в утрешния ден Люис Хамилтън ще опита да се доближи с още една победа до рекорда на Михаел Шумахер от 92. Към момента британецът има 89, а евентуален негов успех утре би бил четвърти на белгийската писта и първи от 2017-та насам.

Валтери Ботас и Макс Верстапен обаче ще дадат всичко от себе си, за да запазят шансовете си в битката за световната титла.

Началото на състезанието е в 16.10 часа българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калейн ненадмината в многобоя
Калейн ненадмината в многобоя
Спад на чуждите туристи над 80%, лек ръст на българските по Южното Черноморие
Спад на чуждите туристи над 80%, лек ръст на българските по Южното Черноморие