НОВИНИ

Хамилтън се завърна в базата на Мерцедес

Люис Хамилтън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 08.02.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън е посетил фабриката на автомобилната компания тази седмица, докато отборът се подготвя за новия сезон на Формула 1.

Седемкратният шампион е бил във фабриката на Мерцедес за Формула 1 в понеделник и вторник тази седмица, изпълнявайки предсезонни ангажименти, необходими, ако реши да се състезава.

Участието на пилота в предстоящия сезон остава под въпрос, предвид края на миналогодишната кампания. Британецът изпусна титлата в последната обиколка на последното състезание, след като бе задминат от шампиона Макс Верстапен.

37-годишният състезател чака резултата от разследването на последното състезание от миналия сезон, преди да вземе окончателно решение относно ангажимента си към надпреварата през тази година. От екипа на Мерцедес смятат, че директорът на състезанието Майкъл Маси не спази правилата при администрирането на периода, който колата за безопасност прекара на пистата в края на състезанието.

Хамилтън не е говорил публично след състезанието. През изминалия уикенд той публикува кратко съобщение в профилите си в социалните мрежи, в което оповестява завръщането си.

Британските медии твърдят, че събитията в Абу Даби са разочаровали англичанина и са го накарали да загуби доверие в Международната автомобилна федерация.

Шефът на Международната автомобилна федерация за едноместни автомобили Петер Байер ще обсъди резултатите от разследването с президента Мохамед Бен Сулайем, преди двамата да представят своите предложения на президента на Формула 1 Стефано Доменкали и остналите отбори на среща на Комисията на надпреварата в понеделник (14 февруари). Пилотът на Мерцедес изчаква резултатите от разследването.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Джонсън и Джонсън" временно спира производството на ваксината си срещу COVID-19
"Джонсън и Джонсън" временно спира производството на ваксината си срещу COVID-19
Сезонът за голмайстора на Аталанта приключи?
Сезонът за голмайстора на Аталанта приключи?