НОВИНИ

Хамилтън: Ще дам всичко от себе си в последните четири старта

Люис Хамилтън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:24, 08.11.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън обяви, че ще се бори до последно за титлата във Формула 1 през този сезон, въпреки че изостава с 19 точки от лидера Макс Верстапен в генералното класиране при пилотите.

В неделя Верстапен стигна до комфортна победа в Гран при на Мексико, докато Хамилтън удържа второто място от другия пилот на Ред Бул Серхио Перес. До края на сезона остават още четири старта.

"Мисля, че днес максимизирах възможностите си, но те наистина бяха много бързи. Ако имат същата скорост в следващите състезания, ще имаме проблеми. Остават ни четири старта и трябва да продължим да се борим. Днес те бяха по-бързи от нас с половин секунда на обиколка", коментира британецът след надпреварата в Мексико Сити.

В края на тази седмица предстои Гран при на Бразилия, след което сезонът ще завърши със стартове в Катар (21 ноември), Саудитска Арабия (5 декември) и Абу Даби (12 декември).

"Това, което мога да направя, е да изстискам всичко от болида, Те очевидно имат по-силна кола, така че аз просто трябва да съм сигурен, че съм опитал абсолютно всичко и съм дал всичко от себе си", допълни пилотът на Мерцедес.

Последвайте ни във Viber - "Спорт по БНТ"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради наплив от мигранти: Литва изпраща войски към границата с Полша и Беларус
Заради наплив от мигранти: Литва изпраща войски към границата с Полша и Беларус
Огнище на африканска чума по свинете е открито край Пловдив
Огнище на африканска чума по свинете е открито край Пловдив