НОВИНИ

Хамилтън ще получи рицарско звание дни след драмата в Абу Даби

хамилтън получи рицарско звание дни драмата абу даби
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:29, 13.12.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Британският пилот Люис Хамилтън ще получи рицарското си звание в сряда, след като в неделя загуби драматично битката за световната титла във Формула 1 от Макс Верстапен.

Седемкратният носител на световната титла във Ф1 ще посети инвеститора в замъка „Уиндзор“, за да бъде почетен за заслугите си към автомобилния спорт. 36-годишният пилот получи рицарството си в списъка с Новогодишни почести през 2020 г. след натиск към министър-председателя Борис Джонсън за одобрение на постижението.

Независимо че е един от най-успешните спортисти на Великобритания Хамилтън, който изравни рекорда на легендата Михаел Шумахер от седем световни титли през 2020 г., преди е бил пренебрегван.

Рицарското звание на Хамилтън бе получено в списъка с чуждестранни спортисти, тъй като той живее в Монако от 2010 г. насам. Неговото кралско назначение идва дни, след като не успя да постигне рекордна осма корона във Ф1. Макс Верстапен изпревари звездата на Мерцедес за световната титла в неделя, след като битката му с Хамилтън опря до последната обиколка в състезанието за наградата на ОАЕ. Верстапен изпревари основния си конкурент за титлата в заключителните етап на Гран При-то в Абу Даби на пистата „Яс Марина“, след като се възползва от излизането на кола за сигурност след инцидент с Никълъс Латифи.

Очаква се от Мерцедес да обжалват отново, след като двата им протеста срещу триумфа на Верстапен бяха отхвърлени от стюардите. Основните протести са насочени към директора Майкъл Маси и противоречивото му решение да оттегли колата за сигурност за последната обиколка. Обжалването трябва да бъде изпратено в рамките на 96 часа от момента, в който тимът индикира намерението си за обжалване, което в този случай може да бъде в 22:00 часа българско време в четвъртък.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков прие властта от Стефан Янев в МС
Кирил Петков прие властта от Стефан Янев в МС
Румен Радев с оценка за служебното правителство: Прозрачно и отговорно, с грижа за хората
Румен Радев с оценка за служебното правителство: Прозрачно и отговорно, с грижа за хората