НОВИНИ

Ханзи Флик си тръгва от Байерн

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:39, 18.04.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Футбол
ханзи флик тръгва байерн

Наставникът на "баварците", който изведе клуба до требъл през миналия сезон официално обяви, че ще се раздели с клуба селд края на настоящата кампания.

Той е поискал договорът му да бъде прекратен, като отказа да коментира каква е причината за това му решения. Различни източници твърдят, че Флик е в конфликт със спортния директор Хасан Салихамиджич.

“След дълго обмисляне реших, че през лятото искам да се разделя с Байерн. Беше важно ръководството да чуе това лично от мен, защото вече сме свидетели на “развален телефон”. След двубоя срещу ПСЖ обявих решението си пред шефовете, а сега го направих и пред футболистите.", сподели Флик пред Sky.

Във вчерашния ден Байерн направи поредната крачка към спечелването на Бундеслигата, след като надигра с 3:2 като гост съставът на Волфсбург.

Два гола за успеха реализира Джамал Мусиала, а един добави Ерик Максим Чупо-Мотинг. За "вълците" пък точни бяха Вут Вегхорст и Максимилиан Филип.

56-годишният Флик застана начело на отбора от Мюнхен през ноември 2019 г. и пренаписа историята, спечелвайки цели шест трофея с тима.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за значителни валежи в 19 области от страната в понеделник
Жълт код за значителни валежи в 19 области от страната в понеделник
Партита в Атина въпреки карантината и полицейския час
Партита в Атина въпреки карантината и полицейския час