НОВИНИ

Хари Кейн отпразнува 100-ия си мач с Англия с два гола срещу Финландия

В другия мач в групата Гърция остава на върха с победа с 2:0 срещу Република Ирландия в Дъблин.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
08:42, 11.09.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Хари Кейн
Снимка: БТА
Слушай новината

Англия записа втора победа под ръководството на временния им старши треньор Лий Карсли. "Трите лъва" се справиха безпроблемно с Финландия на "Уембли" с 2:0 в двубой от група B2 на Лигата на нациите. И двата гола паднаха във второто полувреме, а техен реализатор бе капитанът Хари Кейн, който изигра своя мач №100 с екипа на родината си.

Карсли, който досега дава добро впечатление с решенията си, реши да избере като титуляр полузащитника на Лил Ангел Гомес, което бе и негов дебют за представителния отбор на Англия. Крайният защитник на Манчестър Сити Рико Люис също започна от начало едва за втори път в кариерата си с националите.

"Трите лъва" доминираха развоя на събитията в първото полувреме, но коравата финландска защита, както и шампиона в Бундеслигата с Байер Леверкузен на вратата Лукас Храдецки, успяваха да запазят равенството.

В 23-ата минута Кейн помисли, че е открил резултата, след като засече центрирането на Букайо Сака, но се оказа, че нападателят на Байерн Мюнхен е бил в положение на засада.

Гостите рядко излизаха от своята половина, но три минути по-късно стигнаха до добър шанс чрез най-добрия си играч в двубоя Топи Кескинен, който стреля от далеч, но изстрелът профуча малко над вратата пазена от Джордан Пикфорд.

След подновяването на играта домакините най-накрая преодоляха стабилния Храдецки. В 57-ата минута Хари Кейн получи топката от Трент Александър-Арнолд и не остави никакви шансове на стража на Байер Леверкузен с мощния си изстрел.

Капитанът на "Трите лъва" бе точен още веднъж в 76-ата минута, като Александър-Арнолд отново бе замесен, но този път крайният защитник на Ливърпул подаде към резервата Нони Мадуеке, който намери Кейн.

Така Англия остава на втората позиция в група B2 на Лигата на нациите с две победи от два мача, колкото има и Гърция, която победи Република Ирландия на стадион "Авива" в Дъблин.

Фотис Йоанидис и Кристос Цолис осигуриха трите точки за южната ни съседка с попадения във второто полувреме, а "елините" остават на върха в групата си благодарение на един вкаран гол повече.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остри реакции след решението на Германия да върне граничния контрол
Остри реакции след решението на Германия да върне граничния контрол