НОВИНИ

Хърватски гранд по следите на Дамбраускас

хърватски гранд следите дамбраускас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 08.10.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Литовският специалист Валдас Дамбраускас едва ли ще остане дълго време без работа.

Дмбраускас, който донесе рекордната десета поредна титла на Лудогорец, бе освободен в навечерието на дербито с Левски и в момента води преговори с ръководството на клуба за неустойката, която му се полага.

Доскорошният наставник на "орлите" може да се завърне в Хърватия, за да поеме юздите на местния гранд Хайдук (Сплит), който се представя разочароващо под ръководството на шведа Йенс Густафсон, твърди изданието "Novilist".

Към момента сезонът за "белите" е пълен провал, тъй като заемат четвъртото място в първенството зад Риека, Динамо (Загреб) и Осиек и отпаднаха от Лигата на конференциите от казахстанския Тобол.

Хърватската медия твърди, че ръководството на тима от стадион "Полюд" е взело решение да се раздели с 42-годишния Густафсон, а на негово място да привлече Валдас Дамбраускас, който преди да пристигне в Разград води ХФК Горица.

Решението е спортния директор на Хайдук Миндаугас Николичиус, който привлече Дамбраускас именно в Горица. Заради добрите резултати на скромния тим Николичиус бе привлечен от Хайдук, а Дамбраускас – от Лудогорец. Сега двамата могат отново да заработят заедно.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1000 българи чакат за трансплантация
Над 1000 българи чакат за трансплантация
МРРБ предлага споразумение за плащане на пътностроителните фирми
МРРБ предлага споразумение за плащане на пътностроителните фирми