НОВИНИ

Хебър и Ботев Враца не се излъгаха в Пловдив

Два гола през първото полувреме белязаха мача

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
17:00, 06.10.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Хебър и Ботев Враца сътвориха равенство в Първа лига. Двата отбора завършиха 1:1 в мач от 11-ия кръг, който се изигра на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Божидар Пенчев зарадва тима от Пазарджик в с красив гол, а за врачани точен бе Дилян Георгиев. Все пак играчите, водени от временния наставник Йордан Минчев, завършиха с човек по-малко, тъй като Олексий Збун получи директен червен картон в края на двубоя.

Така "гробарите" не знаят какво е успех в последните си четири мача от елита, а ситуацията при врачани е още по-трудна, след като нямат победа вече в пет последователни срещи. Хебър продължава да се намира на последното 16-то място в подреждането със 7 точки. От своя страна отборът от Враца е с една позиция по нагоре и има 8 точки.

Символичните домакини първи потърсиха гола в началото, но се разминаха с него след неточен удар на Уилям Фонкеу. Гостите отговориха с последователни изстрели на Бубакар Траоре и Даниел Генов по посока във вратата на своите съперници. В 10 минута тимът от Пазарджик удари първи чрез Божидар Пенчев, който със страхотно изпълнение от пряк свободен удар матира вратаря на гостите.

Врачани не останаха длъжни и 11 минути по-късно стигнаха до изравняването. Дилян Георгиев бе изпуснат и в този момент не сбърка от близко разстояние при центриране от корнер.

Интересни ситуации липсваха при подновяването на играта. Такава все пак дойде в 68-та минута, когато Набил Макни засече центриране, но не успя да преодолее Любомир Василевот Ботев, който се отчете с добро спасяване и топката се отби в горната греда.

Следващият мач за Хебър в шампионата ще бъде на 20 октомври, когато ще има гостуване на Черно море, докато два дни преди това Ботев ще посрещне Локомотив Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коко Гоф триумфира с титлата в Пекин
Коко Гоф триумфира с титлата в Пекин