НОВИНИ

Хебър и Ботев Враца завършиха 1:1

хебър ботев враца завършиха
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:38, 27.09.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Хебър и Ботев Враца завършиха 1:1 в среща от 11-ия кръг на футболната Първа лига.

Така възпитаниците на Любослав Пенев записаха пети пореден мач без победа в елита, но поне прекъснаха серия от четири последователни загуби.

Христо Янев пък все още няма поражение като наставник на врачани, след като в дебюта му на кормилото на отбора миналия петък Ботев победи Берое с 1:0.

Домакините от Пазарджик имаха леко игрово предимство, което материализираха малко преди почивката. В 44-ата минута при контраатака Момчил Цветанов не успя да изчисти добре една топка пред наказателното поле и Ангел Бастунов се възползва, за да изведе Олексий Збун в чиста позиция в дясно, след което украинецът преодоля Федерико Бариос с удар от десетина метра с първия си гол за сезона и дебютен за него с екипа на пазарджиклии.

Хебър продължи да има териториално предимство и след почивката, но гостите успяха да изравнят в средата на втората част с първия си точен удар. Мартин Смоленски пусна пас в дясно в пеналта, стражът Петър Дебърлиев се размина с топката в опита си да избие пред краката на резервата Бубакар Траоре, който овладя и отблизо вкара в опразнената врата.

В 80-ата минута непокритият в наказателното поле Стефан Велев пропусна отличен шанс да даде аванс на Ботев. Той получи пас от дясно от Браян Переа около точката на дузпата, но стреля над целта.

В 87-ата минута пък Хебър имаше добра възможност да стигне до втори гол, но Федерико Бариос показа рефлекс и отрази удар на Бастунов от десетина метра.

В края врачани пропиляха две обещаващи положения да измъкнат победата. В последната минута Переа беше изведен в чиста позиция в дясно в наказателното поле от Мартин Смоленски, но Дебърлиев успя да блокира опита на нападателя да копне топката над него. Малко по-късно и Траоре имаше шанс в пеналта след пас на Переа, но реши да подава от добра позиция, вместо до стреля към вратата и това се оказа грешно решение.

Хебър е десети в класирането с 12 точки, а Ботев е 11-и с 10 точки след първото си равенство за сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повечето партии в парламента не подкрепят идеята за връщане на 20% ДДС за ресторантьорите
Повечето партии в парламента не подкрепят идеята за връщане на 20% ДДС за ресторантьорите
Ремонтите дейности на жълтите павета приключват до края на седмицата
Ремонтите дейности на жълтите павета приключват до края на седмицата