НОВИНИ

Хебър излиза за участие в групите на ШЛ в реванша с Олимпиакос

хебър продължава напред шампионската лига драма златен гейм
Снимка: ВК Хебър (Пазарджик)
bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 10.11.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболният шампион на България Хебър (Пазарджик) е на прага на историческо първо влизане за тима в групите на Шампионската лига. Днес от 19.00 часа българският тим гостува на Олимпиакос в решителен сблъсък.

Първият двубой между двата тима завърши с успех за пазарджиклии с 3:1 гейма. Това означава, че на гръцка земя тимът се нуждае само от два гейма, за да продължи в следващия етап на надпреварата.

Най-резултатен в първия сблъсък в зала "Васил Левски" в Пазарджик бе Тодор Алексиев със 17 точки.

До този момент в турнира волейболистите на Драган Иванов победиха испанския шампион Гуагуас (Лас Палмас) и белоруския първенец Шахтьор (Солигорск). Съставът на "тигрите" е изграден от опитни и качествени състезатели, сред които има и такива триумфирали в най-престижната европейска клубна надпревара във волейбола. Присъствието на бившите български национали Виктор Йосифов, Тодор Алексиев, Теодор Салпаров и Теодор Тодоров, както и на състезатели като Брадли Гънтър и Якопо Масари дава оптимизъм на играчите и феновете на клуба за участие в груповата фаза на турнира.

Гръцкият тим е предвождан от словенския национал Ален Пайенк, който спечели със страната си сребърните медали от последното европейско първенство. Освен него, в отбора от Пирея се подвизава и бившият сръбски национал Никола Мияйлович.

Към момента Хебър е безгрешен и в родния елит и още не е губил нито един гейм. В Efbet Супер Волей отборът записа победи над Монтана, Ботев и Славия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Тренд": 6 партии влизат в НС, балотажът за президент е почти сигурен
"Тренд": 6 партии влизат в НС, балотажът за президент е почти сигурен
Николай Денков: Ако успеем с тестването, децата вече няма да се налага да учат от вкъщи
Николай Денков: Ако успеем с тестването, децата вече няма да се налага да учат от вкъщи