НОВИНИ

Хебър надви минимално Локомотив Сф като гост и се изкачи в топ 3

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:00, 18.08.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
хебър надви минимално локомотив гост изкачи топ
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Хебър Пазарджик продължава със силното си начало на сезона в Първа лига и в откриващия двубой от 6-ия кръг надиграха с минималното 1:0 като гост състава на Локомотив София.

Единственото попадение на стадиона в столичния квартал "Надежда" реализира синът на старши треньора на "гробарите" Любослав Пенев Николас. Това се случи в 25-ата минута, когато Атанас Кабов бе изведен зад отбраната на домакините, справи със съперник, след което подаде към непокрития Пенев, който отблизо отбеляза първия си гол в мъжкия футбол, носейки трите точки на своя тим.

Най-добрият шанс пред домакините да стигнат до равенството дойде малко след час игра, когато центриране на Димитър Митков се отби от ръката на футболист на Хебър и главният съдия Георги Иванов отсъди дузпа.

След известно забавяне обаче той бе привикан от ВАР и в крайна сметка отмени решението си, тъй като прецени, че Роберт Мазан се опитва да прибере ръката си.

По този начин резултатът остана 1:0 в полза на гостите, а до края нови попадения нямаше и така тимът от Пазарджик регистрира третия си успех от началото на сезона.

В класирането тази победа изкачи Хебър на 3-ото място с 11 точки, докато Локомотив София остава 10-ата позиция с 6 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гореща вълна отново обхваща Европа
Гореща вълна отново обхваща Европа
Честванията за 146-годишнината от Шипченската епопея започнаха в Габрово
Честванията за 146-годишнината от Шипченската епопея започнаха в Габрово