НОВИНИ

Хебър отново надигра Нефтохимик и е само на победа от втора поредна титла

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:51, 24.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
хебър отново надигра нефтохимик победа втора поредна титла
Снимка: ВК Хебър (Пазарджик)
Слушай новината

Отборът на Хебър (Пазарджик) вече е само на крачка от спечелването на втора поредна шампионска титла на България, след като вече води с 2:0 победи във финалната серия на родната волейболна Суперлига срещу Нефтохимик 2010 (Бургас).

Вторият мач от серията предложи много емоции в зала "Васил Левски" в Пазарджик, но в крайна сметка "тигрите" стигнаха до крайния успех с 3:1 (28:26, 25:17, 22:25, 25:23).

В първия гейм гостите от Бургас бяха по-добри в началните минути, но постепенно съставът на Хебър намери верния ритъм и стигна до равенството при 17:17. До края на частта играта беше равностойна, но ас на Николай Къртев и две атаки на Тодор Алексиев сложи точка на спора в първия гейм след 28:26.

Във втория момчетата на Камило Плачи диктуваха случващото се на игрището от началото до края и след 25:17 удвоиха преднината си в резултата.

Бургазлии обаче не се предадоха и спечелиха третата част с 25:22, за да върнат интригата в срещата.

Четвъртият гейм се превърна в истинска битка между двата тима, като гостите на два пъти се откъсваха в резултата, но домакините от Хебър намираха сили да стигат до равенството. В самия край успешната игра на блокада на "тигрите" се оказа решаваща, за да помогне на тима да спечели гейма с 25:23, с което да бъде сложена и точка на спора.

Брадли Гънтър стана най-резултатен за победителите със своите 19 точки, докато Якопо Масари добави 18. За съставът на Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Учиков приключи със 17 пункта.

Финалната серия продължава с мач на 26 април (вторник) в зала "Младост" в Бургас, който може да ознаменува втория пореден триумф на Хебър "Пазарджик".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайсън Фюри нокаутира Дилиън Уайт и обяви оттеглянето си от ринга
Тайсън Фюри нокаутира Дилиън Уайт и обяви оттеглянето си от ринга
354 са новите случаи на коронавирус
354 са новите случаи на коронавирус