НОВИНИ

Хебър се поздрави с класически успех срещу Етър

За хебърци това е първа победа от три мача насам, а Етър е на дъното – 16-и с 13 точки и илюзорни шансове за спасение в елита.

кметът пазарджик спира финансирането първия отбор хебър
Снимка: фейсбук страница на ФК Хебър
bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 06.04.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Хебър Пазарджик победи с 3:0 Етър Велико Търново в среща от 28-ия кръг на Първа лига. Два гола за успеха на домакините вкара Марк-Емилио Папазов, а един добави в края резервата Шейк Диаманка. В 70-ата минута Етър остана с човек по-малко заради червен картон на Георги Александров. За хебърци това е първа победа от три мача насам, а Етър е на дъното – 16-и с 13 точки и илюзорни шансове за спасение в елита.

В 17-ата минута домакините поведоха със страхотен гол на младия Марк-Емилио Папазов, който получи дълъг диагонален пас от ляво от Лазар Марин.

След затишие в първия четвърт час на втората част Марк-Емилио Папазов едва не вкара втори гол. Той проби по левия фланг, влезе навътре и стреля силно, но покрай гредата.

Всичко за Етър свърши в 70-ата минута, когато капитанът им Георги Александров извърши нарушение срещу Ангел Бастунов и прекъсна обещаваща контраатака на домакините. Това означаваше, че съдията Георги Иванов ще му покаже втори жълт, превърнал се в червен и изгонване от игра.

Останали с човек повече хебърци увеличиха натиска и в 73-ата минута Бастунов и Папазов бяха близо до това да изработят гол. Но това се случи пет минути по-късно. Йоан Н'Зи отне топката от Крум Стоянов пред наказателното поле, подаде много добре към Папазов около точката за изпълнение на дузпа и оттам нападателят безпроблемно вкара за 2:0.

В добавеното време стана 3:0 след удар на резервата Шейк Диаманка с левия крак от границата на наказателното поле.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брентфорд обърка сметките на Астън Вила за място в Шампионска лига
Брентфорд обърка сметките на Астън Вила за място в Шампионска лига
Илия Груев се завърна в игра при загуба на Лийдс
Илия Груев се завърна в игра при загуба на Лийдс