НОВИНИ

Хебър си тръгна с точка след късна драма с шест гола на „Лаута“

Гостите от Пазарджик изоставаха с 1:3 до 90-ата минута, но с два гола в продължението си смълчаха феновете на „смърфовете“.

Локомотив Пловдив - Хебър
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 13.09.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

С два гола в добавеното време на мача Хебър (Пазарджик) стигна до точка при гостуването си на Локомотив (Пловдив) в първа среща от 8-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой, завършил при равенство 3:3. Играчите на Веселин Великов поведоха още в третата минута след красиво попадение на Душан Вукович от пряк свободен удар, но впоследствие Локомотив стигна до пълен обрат и аванс от 3:1 след два гола на Жюлиен Лами и един на Димитър Илиев.

Попадения на Владимир Медвед и Мартин Петков за "железничарите" бяха отменени заради засади след намеса на системата ВАР и така се стигна до добавеното време на мача, когато точни за Хебър бяха Калоян Кръстев и Набил Макни, реализирал в 96-ата минута за крайното 3:3.

Така „железничарите“ остават на шесто място в класирането с актив от 12 точки, докато Хебър продължава да заема 14-ата позиция в подреждането с едва 5 точки на сметката си.

Още след три минути игра гостите от Пазарджик откриха резултата. Ивайло Иванов сбърка пред собственото наказателно поле и в опит да поправи своята неточност фаулира Набил Макни. При последвалия пряк свободен удар Душан Вукович завъртя майсторски топката над стената, като не остави шансове за реакция на Кристиан Томов – 0:1.

В 15-ата минута играчите на Любослав Пенев възстановиха равенството. Ангел Лясков намери с дълго диагонално подаване Жюлиен Лами, който овладя на гърди, финтира Божидар Пенчев и стреля неспасяемо под напречната греда на Петър Дебърлиев за 1:1.

В 32-ата минута „железничарите“ осъществиха пълен обрат след грешка на Хебър в собствената половина. Ангел Лясков отне и комбинира с Димитър Илиев на границата на наказателното поле. Капитанът на домакините овладя и веднага насочи топката в долния ляв ъгъл на Дебърлиев за 2:1. При този резултат дойде и почивката.

Девет минути след подновяването на играта през втората част „черно-белите“ покачиха на 3:1. Жюлиен Лами вкара втория си гол в мача, след като получи пространство отдясно в наказателното поле и реализира с мощен изстрел под гредата.

В първата минута от добавеното 6-минутно продължение на срещата Калоян Кръстев върна интригата в мача с втори гол за Хебър след асистенция на Набил Макни.

В последната шеста минута Оливер Камдем пропусна, излязъл сам срещу Петър Дебърлиев, а с последната си атака футболистите на Веселин Великов избегнаха поражението. Макни получи отляво в наказателното поел, залъга Кристиян Пешов и с изстрел по земя в близкия ъгъл донесе точката на своя тим - 3:3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петко Христов ще бъде капитан на Специя през този сезон
Петко Христов ще бъде капитан на Специя през този сезон
Двама от най-добрите ни военни пилоти загинаха при авиокатастрофа (Хронология)
Двама от най-добрите ни военни пилоти загинаха при авиокатастрофа (Хронология)