НОВИНИ

Херо Мустафа се срещна с олимпийците ни от Игрите в Токио

херо мустафа срещна олимпийците игрите токио
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 28.08.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Посланикът на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа се срещна с част от шампионите, медалистите и техните треньори, представили успешно страната ни на Олимпийските игри в Токио.

Тя ги поздрави за постиженията и изрази вълнението, което САЩ изпитват, когато България успява. „Силата е във Вас! Продължавайте да вдъхновявате“ – бе посланието на Херо Мустафа, публикувано и на официалната страница във Фейсбук на американското посолство.

Българските олимпийци бяха водени от проф. Николай Изов, заместник-председател на Българския олимпийски комитет и ректор на НСА „Васил Левски“. Той поздрави Нейно Превъзходителство от името на председателя на БОК, Стефка Костадинова и благодари за топлия прием, вниманието и подкрепата, отдавана от американската страна на българската спортна общност.

Проф. Изов връчи на посланик Мустафа книгата „Българската спортна слава“, както и покана да бъде официален гост на тържествените събития по честване на 80-годишнината на Спортната академия през следващата година.

Херо Мустафа прие с радост отправената покана, като направи и предложение за първа съвместна изява на двете институции през месец април 2022 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18-годишен от Велико Търново издъхна в София заради COVID-19
18-годишен от Велико Търново издъхна в София заради COVID-19
На Аполония ще има ваксинационен кабинет
На Аполония ще има ваксинационен кабинет