НОВИНИ

Херта привлече Сами Кедира

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
20:19, 01.02.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
херта привлече сами кедира

Отборът на Херта обяви официално трансфера на полузащитника Сами Кедира от италианския шампион Ювентус, съобщават от германския клуб по футбол. 33-годишният халф ще играе за берлинския отбор с контракт до лятото на 2023 година и ще носи екипа с номер 28.

"Херта положи много усилия за подписа ми и ми предложи шанса да се върна в Бундеслигата", заяви Хедира в изявление за клубния сайт.

"Много съм благодарен за това и с нетърпение очаквам момента, в който мога да облека "синьо-бялата" фланелка за първи път. Чувствам се добре физически и искам да помогна на отбора да има повече успехи с опита, който натрупах през последните години", добави халфът.

Кедира, който има 77 мача за националния отбор на Германия напусна Ювентус шест месеца преди изтичането на договора му, тъй като не влиза в плановете на италианския шампион през този сезон, в който не е записал нито една игрова минута. Полузащитникът за последно игра в Бундеслигата през сезон 2009/2010 за родния си клуб Щутгарт, откъдето бе продаден на Реал Мадрид за 14 милиона евро. През лятото на 2015 година той премина в Ювентус, за който записа общо 145 срещи с 21 гола и 13 асистенции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестима са обвиняемите за катастрофата край Своге с 20 загинали
Шестима са обвиняемите за катастрофата край Своге с 20 загинали
Инфантино обеща пълни стадиони на световното
Инфантино обеща пълни стадиони на световното