НОВИНИ

Хеттрик на Роналдо донесе победа на Юнайтед над Норич

хеттрик роналдо донесе победа юнайтед норич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 16.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна победа с 3:2 при домакинството си на Норич от 32-ия кръг на английската Висша лига. В герой за "червените" дяволи се превърна звездата на тима Кристиано Роналдо, който отбеляза хеттрик.

Домакините откриха резултата на "Олд Трафорд" в 7-ата минута, когато Антони Еланга отне топката на Бен Гибсън в наказателното поле на "канарчетата" и комбинира по земя с Кристиано Роналдо, който с мощен изстрел се разписа в центъра на вратата.

Юнайтед удвои преднината си 32-ата минута. Алекс Телес центрира от ъглов удар в наказателното поле на Норич, където Роналдо надскочи грешника са първия гол Гибсън и с глава прати топката за втори път в мрежата зад стража Тим Крул.

Гостите намалиха изоставането си в последните секунди на първата част, когато Теему Пуки бе изведен отляво в пеналтерията на "червените дяволи" и центрира на втора греда към Киърън Дауъл, който с глава прати топката в обратния долен ъгъл на Дави Де Хеа.

Норич изравни резултата в 52-ата минута. Голмайсторът Дауъл изведе Пуки зад отбраната на домакините по десния фланг, играчът в "жълто-зелено" напредна в наказателното поле и с удар от близка дистанция порази вратата на Де Хеа, като преди това топката се отби в левия страничен стълб.

Четвърт час преди края на редовното време Кристиано Роналдо стреля от пряк свободен удар отдясно на дъгата на наказателното поле и прати топката в далечния долен десен ъгъл на стража Крул за крайното 3:2 в полза на Юнайтед.

В класирането тимът на Ралф Рангник е пети с 54 точки, наравно с шестия Арсенал. Четвърти е Тотнъм с 57 пункта. Норич е последен в таблицата с 21 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хартия или машини - спорят членове на Обществения съвет към ЦИК
Хартия или машини - спорят членове на Обществения съвет към ЦИК
Лазаровден в с. Чеканчево (Снимки)
Лазаровден в с. Чеканчево (Снимки)