НОВИНИ

Хеттрик на Юлиян Ненов прати Ботев (Враца) на бараж за оставане в елита

локо ботев враца
bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 21.05.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев (Враца) постигна победа с 5:3 при визитата си на Пирин (Благоевград) в двубой от последния 32-и кръг на Първа лига.

"Орлетата" откриха резултата в 11-ата минута, когато Казуки Такахаши центрира в наказателното поле на врачани от ъглов удар, а непокритият Вячислав Велев с глава прати топката в мрежата зад стража Красимир Костов.

След половин час игра на стадион "Христо Ботев" Ботев изравни, когато Браян Переа получи топката отляво в пеналтерията на домакините и я подаде към Юлиан Ненов, който със силен изстрел прати топката в горния десен ъгъл на вратата.

Футболистите на Дженаро Йецо направиха пълен обрат в 42-ата минута. Валери Христов центрира отдясно в наказателното поле на Пирин, където Переа стреля с глава, топката се отби в страничната греда, а голмайсторът Ненов отново се разписа с удар с глава от близка дистанция.

Дълбоко в добавеното време на първата част благоевградчани успяха да изравнят. Юки Айзо получи топката на десния фланг и центрира в наказателното поле на гостите, където Васил Христов засече с глава и се разписа след неубедителна намеса от страна на стража Костов.

Ботев (Враца) отново поведе в резултат три минути след подновяването на играта, когато Юлиян Ненов бе изведен на стрелкова позиция в пеналтерията на домакините и с плътен изстрел оформи своя хеттрик.

Гостите от Враца реализираха и четвърто попадение във вратата на Марио Кирев в 59-ата минута, когато Ненов пусна успореден пас на голлинията към Йоан Бауренски, който бе точен.

Стефан Гаврило вкара и пети гол за Ботев в 87-ата минута, а в добавеното време на срещата Даниел Иванов оформи крайното 5:3.

Успехът в Благоевград позволи на Ботев (Враца) да събере актив от 28 точки и да заеме 13-ото място в класирането, което дава правото на бараж за оставане в Първа лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Tурски ТИР се запали на магистрала "Тракия"
Tурски ТИР се запали на магистрала "Тракия"
Защо в Русе няма да има паметник на Стоян Михайловски
Защо в Русе няма да има паметник на Стоян Михайловски